Викладачка ХПІ відвідала Польщу за програмою ERASMUS+

Доцентка кафедри хімічної техніки та промислової екології харківського Політеху Тетяна Тихомирова провела лекційні заняття для студентів Варшавського політехнічного університету (Warsaw University of Technology). Вона розповіла майбутнім інженерам про концепцію сталого розвитку, його глобальні та локальні цілі. Метою візиту науковиці харківського Політеху до польського вишу був академічний обмін знаннями в галузі охорони навколишнього природнього середовища, нових природоохоронних технологій та очисного обладнання. Поїздка викладачки ХПІ до Польщі відбулася у рамках програми академічної мобільності ERASMUS+.

Доцентка кафедри хімічної техніки та промислової екології Навчально-наукового інституту механічної інженерії і транспорту ХПІ Тетяна Тихомирова зустрілась зі студентами та викладачами факультету автомобільного та будівельного машинобудування Варшавської політехніки. Вона провела лекційні заняття, присвячені концепції сталого розвитку та його глобальним й локальним цілям, для студентів першого та третього курсів спеціальності «Інженерія електричних і гібридних транспортних засобів» вишу. Майбутні інженери дізналися про основні складові сталого розвитку, які поєднують інтереси суспільства, економіки та екології, та про головну його мету – підвищення якості життя. Лекції пройшли в атмосфері наукової дискусії, під час якої студенти змогли отримати відповіді на свої запитання.

Крім того, доцентка Тетяна Тихомирова зустрілася з доктором Варшавського політехнічного університету Аркадіушем Хайдугою, у ході розмови відбувся обмін науковим та викладацьким досвідом. Були обговорені питання, пов’язані з подальшими спільними науковими дослідженнями та публікаціями.

Відзначимо, що у ході візиту викладачка ХПІ відвідала ярмарку вакансій на факультеті автомобільного та будівельного машинобудування. Тетяна Тихомирова зустрілася з понад 30-ма представниками підприємств і фірм та обговорила з ними перспективи співробітництва у сфері виробничої практики та стажування студентів харківського Політеху в Польщі.

Довідка:

ЕРАЗМУС+ –  Програма міжнародної співпраці Європейського Союзу з іншими країнами світу у сфері освіти, молоді та спорту. Її мета  –підтримка освітнього, професійного та особистісного розвитку громадян ЄС і поза його межами задля внеску до стійкого зростання, якості робочих місць і соціального згуртування, для розвитку інновацій та посилення європейської ідентичності і активного громадянства. Програма забезпечує можливості навчальної та академічної мобільності в освіті та для молоді, проєкти та партнерства, розвиток стратегій і співпраці, професійні мережі та відкриті ресурси.