ХПІ влаштував науковий фестиваль «Автоматизація та вимірювання – тренд сучасного світу»

Навчально-науковий інститут комп’ютерного моделювання, прикладної фізики та математики  НТУ «ХПІ» організував науковий фестиваль Open Weekend «Автоматизація та вимірювання – тренд сучасного світу». Гостями заходу стали майже 30 старшокласників загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, коледжів Харкова і області. Майбутні абітурієнти та їх батьки мали можливість ознайомитися з особливостями Інституту, побачити цікаві дослідницькі стенди та експерименти науковців, а також взяти участь у сучасній Kahoot вікторині. Захід відбувся в бомбосховищі Харківського Політеху.

Науковий фестиваль Open Weekend «Автоматизація та вимірювання – тренд сучасного світу»  відкрив директор Навчально-наукового інституту комп’ютерного моделювання, прикладної фізики та математики (ННІ КМПФМ) професор Олексій Ларін. Він із натхненням розповів абітурієнтам та їхнім батькам про Інститут, надав детальну інформацію про особливості вступної компанії та необхідність в отриманні знань за деякими спеціальностями саме в цей важкий час. Мова йде про: автоматизацію, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніку (спеціальність 174); інформаційно-вимірювальні технології (спеціальність 175). Викладачі ННІ КМПФМ зробили акцент на презентації освітніх програм за цими спеціальностями.

Фахівці Інституту також продемонстрували  гостям профорієнтаційного  фестивалю свої сучасні наукові розробки, щоб поширити та спробувати побачити наочно кафедральні напрямки у сфері автоматизації, комп’ютерно-інтегрованих технологій, приладобудування, інформаційно-вимірювальних технологій.

Open Weekend «Автоматизація та вимірювання – тренд сучасного світу»   зібрав майже 30 старшокласників загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, коледжів Харкова і області. Абітурієнти та їх батьки були зацікавлені проведеним офлайн заходом, задавали питання, які стосуються освіти та працевлаштування студентів, а викладачі кафедр ННІ КМПФМ дуже активно розповідали та надавали рекомендації щодо майбутнього успішного навчання в ХПІ.

Відеозапис заходу: https://youtu.be/4jJLtG44Tu0?si=y-X48QLiObQBV6zA

Організатори також просять заповнити коротку форму зворотнього зв’язку. Залишити відгук на подію Open Weekend “Автоматизація та вимірювання – тренд сучасного світу” можна тут.

Довідка:

Профорієнтаційний захід Open Weekend «Автоматизація та вимірювання – тренд сучасного світу» відбувся минулої суботи 18 листопада 2023 року в бомбосховищі НТУ «ХПІ».  Його влаштували 4 кафедри Навчально-наукового інституту комп’ютерного моделювання, прикладної фізики та математики (ННІ КМПФМ) НТУ «ХПІ».