Студентка ХПІ Поліна Бугрова стала дворазовою чемпіонкою України з бадмінтону

На Чемпіонаті України з бадмінтону 2023,  який відбувся вперше з початку повномасштабного вторгнення,  харківські політехніки вибороли вісім комплектів нагород. Найкращий результат серед них — у  студентки Поліни Бугрової, що двічі завоювала титул чемпіонки України в одиночній та парній категоріях. За підсумками турнірів,  на п’єдесталі пошани Національного Чемпіонату —студенти, випускники та екс-викладач  НТУ «ХПІ». В змаганнях  взяло участь понад 100 українських спортсменів.

Так, за результатами Чемпіонату  України 2023,  студентка 3-го  курсу  НТУ «ХПІ»  Поліна Бугрова завоювала дві  золоті медалі:  в одиночному та парному розрядах (з  іншою харківською бадмінтоністкою Євгенією Кантемір). Крім того, першокурсниця  Харківського Політеху Софія Лаврова стала бронзовою призеркою в одиночній та парній категоріях та віце-чемпіонкою в змішаному розряді. З нею в парному розряді виступала студентка 2-го курсу  ХПІ Варвара Фролова.  Також випускниця НТУ «ХПІ» Майстер спорту України міжнародного класу Єлизавета Жарка разом з Наталією Войцех (Дніпро) взяла срібну медаль в жіночому парному розряді. Тренера дівчат – Михайло Стерін та Анна Крючкова також є випускниками Національного технічного університету «ХПІ».

Під час огляду матчів Чемпіонату  дворазова  чемпіонка країни Поліна Бугрова дала коротке інтерв’ю, де розповіла про своє ставлення до «зіркової хвороби»: «Для мене не є зрозумілим поняття «Спіймати зірочку». Ми всі прості люди, всі українці, і як в сьогоднішній ситуації в країні можна казати, що я самий крутий, я зірка усіх зірок? Я не розумію як гравці можуть поводити себе так на корті… Зі свого боку, на питання «Чи спіймала я зірочку», я відповідаю, що ні, але інші люди можуть вважати по-іншому».

Серед чоловіків дворазовим віце-чемпіоном став випускник Харківського Політеху Гліб Бекетов. Він виступав у змішаному розряді з Софією Лавровою та у чоловічій парній категорії з Іваном Дружченко (Дніпро).  Також випускник та екс-викладач НТУ «ХПІ» Віталій Конов завоював титул чемпіона України в чоловічому парному розряді разом з Артемом Почтарьовим (Київ).  Всі політехніки навчаються/навчались у Навчально-науковому інституті соціально-гуманітарних технологій на спеціальності Фізична культура і спорт.

Всі результати чемпіонату України 2023 можна переглянути тут.

Довідка:

Головний старт сезону – Чемпіонат України 2023 відбувся з 16 по 19 листопада в Києві.