Науковиця ХПІ вперше представила Україну на всесвітньому саміті в Сінгапурі

Ксенія Мінакова, доцентка кафедри фізики  ХПІ, взяла участь у світовому глобальному саміті молодих вчених GYSS 2024 у Сінгапурі,  де стала єдиною представницею України за всю його історію. Захід об’єднав понад триста п’ятдесят молодих дослідників та провідних вчених із 38-ми країн світу. Серед почесних гостей саміту лауреати Нобелівської премії, премії Філдса, Технологічної премії тисячоліття.  В рамках форуму  вчена ХПІ провела лекційне заняття, де презентувала результати своїх наукових досліджень з наноструктур. Доповідь  Ксенії Мінакової була високо оцінена її колегами з Інституту функціональних інтелектуальних матеріалів Національного університету Сінгапуру.

Доцентка кафедри фізики Навчально-наукового інституту комп’ютерного моделювання, прикладної фізики та математики ХПІ Ксенія Мінакова стала учасницею світового  глобального саміту молодих вчених «Розвиток науки, створення технологій для кращого світу» —  GYSS 2024 (Сінгапур). Вона була єдиною представницею України на цьому найпрестижнішому форумі за всю його історію. В рамках форуму доцентка ХПІ Ксенія Мінакова презентувала результати своїх наукових досліджень з наноструктур та провела лекційне заняття для колег з Інституту функціональних інтелектуальних матеріалів Національного університету Сінгапуру.

Можливість розповісти про результати своїх наукових досліджень молодим та провідним науковцям світу Ксенія Мінакова отримала завдяки виграному персональному гранту від Національного дослідницького фонду Сінгапуру (NRF). Поїздка вченої з ХПІ на саміт відбулася також при підтримці Інституту функціональних інтелектуальних матеріалів Національного університету Сінгапуру.

Як відзначила Ксенія Мінакова, саміт став прекрасною платформою для обговорення на лекційних заняттях, пленарному засіданні та панельних дискусіях найважливіших питань розвитку світової науки. Дуже корисними було і спілкування зі спікерами на неформальних сесіях у малих групах.  Науковиця ХПІ  вдячна Національному дослідницькому фонду Сінгапуру (NRF) та Інституту функціональних інтелектуальних матеріалів Національного університету Сінгапуру за унікальну можливість взяти участь у світовому глобальному саміті молодих вчених.

 

 

Довідка:

Світовий глобальний саміт молодих вчених GYSS був започаткований у 2013 році. Його мета –  залучити молодих науковців до здійснення своїх наукових мрій через тісну взаємодію з видатними вченими та дослідниками і колегами. Саміт забезпечує платформу для розмов про науку і дослідження, технологічні інновації та суспільство, а також про вирішення глобальних проблем. Він охоплює такі дисціпліни, як хімія, фізика, медицина, математика, інформатика та інженерія.

Саміт GYSS 2024 відбувся 8-12 січня у Сінгапурі. Його учасниками стали понад 350-т молодих дослідників та провідних вчених із 38-ми країн світу. Серед почесних гостей заходу були шістнадцять лауреатів Нобелівської премії, премії Філдса, Технологічної премії тисячоліття (Millennium Technology Prize). Учасники саміту обговорили тенденції в галузі науки і технологій, майбутні зміни правил, питання вирішення основних глобальних викликів за допомогою наукових досліджень.

Доцентка кафедри фізики ХПІ кандидатка фізико-математичних наук Ксенія Мінакова  відома в світі популяризаторка науки, амбасадорка Фонду «Optica» (США), членкиня співтовариства Hand-on Science Network. Її наукові дослідження спрямовані на теоретичні обчислення та моделювання термофізичних процесів в сонячних батареях. Вона також активно працює над залученням, навчанням та розвитком жінок і молоді в галузі STEM-освіти.