ХПІ —у ТОП 15 українських університетів за популярністю в Інтернеті

Вийшов новий міжнародний рейтинг WORLD UNIVERSITIES WEB RANKING 2024, який щорічно досліджує якість та популярність вишів у Інтернет-просторі. Обґрунтуванням є незалежні  вебометричні показникі, зібрані з авторитетних джерел.  У порівнянні з минулорічними результатами рейтингу,  НТУ «ХПІ» піднявся на шість  позицій та зайняв 12-е місце серед університетів України. Загалом uniRank оцінював 14 тисяч  університетів світу.

Рейтинг uniRank (WORLD UNIVERSITIES WEB RANKING 2024-University Ranking), раніше відомий як 4ICU, позиціонує себе як неакадемічний рейтинг, який досліджує популярність і відвідуваність сайтів університетів світу. Автори рейтингу зазначають, що такий підхід покликаний допомогти студентам, викладачам та науковцям оцінити загальну популярність університету.

Як зазначено на сайті, uniRank створює неакадемічний рейтинг найкращих українських університетів та коледжів, який базується на достовірних та неупереджених веб-показниках. Ця інформація береться з незалежних джерел веб-аналітики(Moz, Majestic, SimilarWeb), а не з ресурсів, наданих самими університетами. Цьогоріч, згідно з критеріями відбору, до uniRank 2024 потрапили 14 тисяч університетів світу, з яких 192 українських. Харківський Політех увійшов в 15-ку найкращих університетів України, посівши 12 місце.

Лідером українського рейтингу, за даними World Universities Web Ranking 2024, було визначено Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».  Загалом uniRank очолив Масачусетський технологічний інститут.