2000 робіт про екологічні наслідки війни: ХПІ організував Всеукраїнський конкурс для школярів

В НТУ «ХПІ» відбувся 11-й Всеукраїнський конкурс коміксів, плакатів та поробок на екологічну тематику. До складу журі увійшли викладачі кафедри хімічної техніки та промислової екології Харківського Політеху та студенти із наукового екологічного клубу «Я – Еколюдина».  На розгляд комісії було представлено майже дві тисячі робіт. Їх тематикою були екологічні наслідки постійних ворожих ракетних обстрілів критичної інфраструктури та промислових підприємств України, а також відтворення екосистеми нашої країни.

Вже в одинадцяте у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» відбувся Всеукраїнський екофорум для школярів. У цьому навчальному році він був, на жаль, з присмаком війни, але з незгасимою надією на Мир та Перемогу. На конкурс було подано майже дві тисячі коміксів, плакатів та поробок на екологічну тематику. Роботи оцінювали  викладачі кафедри хімічної техніки та промислової екології Навчально-наукового інституту механічної інженерії і транспорту ХПІ. До журі увійшли також і студенти із наукового екологічного клубу «Я – Еколюдина» Харківського Політеху.

Відзначимо, що цьогорічний конкурс став баченням екологічних наслідків війни очима школярів. Це постійні ворожі ракетні обстріли важливих об’єктів критичної інфраструктури та промислових підприємств, забруднення водойм та родючих земель нашої країни. Велика кількість робіт була присвячена відтворенню порушених екосистем, внеску кожної людини у цей найважливіший процес. Дівчата та хлопці з оптимізмом дивляться у найближче майбутнє та готові будувати eco friendly (екологічно чисту) країну від локального до національного рівня. Особливу увагу заслуговують поробки, пов’язані з відновлювальними джерелами енергії. Адже сьогоднішні проблеми з постійним електропостачанням змушують навіть дітей замислюватися над альтернативною енергетикою.

Як зазначили організатори конкурсу, всі його учасники та переможці з різних куточків України отримали дипломи та сертифікати. Їх вдячність не знає меж, а викладачі та студенти ХПІ пишаються, що змогли мотивувати та надихнути учнів і вчителів з віддаленої місцевості приєднатися до екологічного змагання.

Результати конкурсу можна переглянути за посиланням:

https://web.kpi.kharkov.ua/htpe/pidvedeno-pidsumky-xi-konkursu-robit-na-ekologichnu-tematyku/

 

Довідка:

Екофорум для школярів вперше відбувся у 2013 році з ініціативи кафедри хімічної техніки та промислової екології НТУ «ХПІ» з метою залучення школярів до вирішення екологічних проблем Харкова. За одинадцять років він став всеукраїнським.