ХПІ запрошує школярів на проєкт «ХАРКІВ ПАМ’ЯТАЄ CHORNOBYL»

До 38-ї  річниці  аварії на Чорнобильській АЕС  Національний технічний університет «ХПІ»  організує для учнів середніх та старших класів онлайн зустрічі. Вони відбудуться з 22-го по 26 квітня 2024 р.  в рамках освітньо-мотиваційного  проєкту  «ХАРКІВ ПАМ’ЯТАЄ CHORNOBYL». Теми занять  пов’язані саме з Чорнобильською катастрофою: фізика; енергетика, хімія, екологія, охорона праці, альтернативна енергетика, історія науки і техніки. В останній день зустрічей відбудеться  фінальна Kаtoot-вікторина, учасники якої отримають дипломи, а переможці – призи. Заняття проводять провідні молоді вчені ХПІ в Теlеgrаm-групi: https://t.me/kharkiv_science  в форматі вiдеочату. Початок кожного дня  о 16.30.

Головна ідея проєкту «Харків пам’ятає CHORNOBYL» :на прикладі загальновідомої історичної події вивчити комплекс явищ з точки зору природничо-математичних наук. Заняття покажуть, що Чорнобильська катастрофа – це уроки минулого та наука для вирішення проблем майбутнього. Проєкт базується на принципах мультидисциплінарності та націлений на розвиток навчально-пізнавальних компетенцій та наукового світогляду у повсякденному житті, що дозволить учням середніх та старших класів відчути себе справжніми науковцями.

«Харків пам’ятає CHORNOBYL» складається з змістовних частин, які відбудуться в форматі п’яти онлайн зустрічей в Теlеgrаm-групi https://t.me/kharkiv_science  з 22 по 26 квітня 2024 року (початок кожного дня о 16:30). Формат: онлайн заняття та фінальна Kahoot-вікторина з провідними молодими вченими НТУ «ХПІ». Учасники: учні середніх та старших класів.

Теми занять пов’язані саме з Чорнобильською катастрофою: фізика; енергетика, хімія, екологія, охорона праці, альтернативна енергетика, історія науки і техніки. У день 38-ї річниці Чорнобильської катастрофи (26 квітня) буде проведена фінальна Kаtoot-вікторина. Учасники вікторини отримають дипломи, а переможці призи.

Тривалість: приблизно 60 хвилин (кожна зустріч).  Дата та час проведення: з 22 по 26 квітня 2024 року о 16:30.

Розклад зустрічей опублікуємо пізніше!

Проєкт “Харків пам’ятає CHORNOBYL” проходить за підтримки Харківського міського голови  Ігоря Олександровича Терехова.