ХПІ закликає підтримати петицію про присвоєння Героя України своєму студенту, який загинув під Бахмутом

У боротьбі України з російськими загарбниками наші воїни виявляють героїзм та відвагу. На жаль, багато захисників наближають Перемогу ціною власного життя… Серед них – студент Харківського Політеху Данило Тицко, якому назавжди буде лише 23 роки. У квітні 2022-го він добровільно пішов боронити країну у складі підрозділу «Кракен». Отримавши поранення під Бахмутом, молодший сержант Данило Тицко (позивний Бріг) лікувався у Харкові. В цей час він встиг захистити диплом бакалавра за спеціальністю «Менеджмент» та вступити до магістратури на спеціальність «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» ХПІ. У червні 2023-го Данило Тицко продовжив боронити країну,  і майже рік потому ( у квітні цього року)  героїчно загинув під час виконання бойового завдання. На сайті Президента було зареєстровано петицію про присвоєння Данилу Тицку звання Героя України посмертно. Підтримати петицію можна тут: https://petition.president.gov.ua/petition/226988

Вічна слава Герою політехніку!

1 квітня 2022 року Данило Тицко добровільно пішов на фронт. Спочатку боронив країну у складі підрозділу «Кракен», потім був переведений до 127-ої бригади 227-го батальйону тероборони Харкова. За виконання заходів із забезпечення національної безпеки й оборони отримав нагороду «За оборону міста-героя Харків». У квітні 2023-го під час ворожого мінометного обстрілу під Бахмутом молодший сержант Данило Тицко отримав поранення, лікувався у Харкові. Під час реабілітації захистив дипломну роботу бакалавра за спеціальністю «Менеджмент», вступив до магістратури на спеціальність «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» за напрямком підготовки «Електричні системи і мережі» ХПІ.  У червні 2023 року продовжив воювати у лавах 12-ої бригади спеціального призначення «Азов» імені Дмитра Вишневецького. У квітні 2024 року під час виконання бойового завдання із забезпечення відсічі ворога, внаслідок штурмових дій російських загарбників загинув у районі н.п. Григоровка, Бахмутського району, Донецької області. Студент ХПІ, молодший сержант, розвідник, гранатометник 1-го розвідувального відділення 2-ї групи спеціального призначення (бойового) загону розвідки спеціального призначення 12 БРСПП «Азов» Данило Тицко був нагороджений медаллю Національної гвардії України «За Доблесть», відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест», «Гілка Дубового листя».

Герой-політехнік назавжди залишиться відданим військовій присязі на вірність українському народу. Побратими пам’ятатимуть Данила Тицка як вольову, самовіддану, відповідальну людину, з яскравими лідерськими якостями, міцним характером, високим професіоналізмом. Він із честю та гідністю боронив цілісність та Незалежність нашої держави.

Свій внесок в увічнення подвигу Героя політехніка Данила Тицка можна зробити, підтримавши петицію:

https://petition.president.gov.ua/petition/226988

 

Довідка:

Данило Тицко народився у місті Лисичанськ, Сєверодонецького району, Луганської області. До ХПІ вступив у 2019 році. Навчався в бакалавраті Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу і в магістратурі Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки Харківського Політеху.