Студент ХПІ отримав медаль від Президента України

Магістрант кафедри автоматизованих електромеханічних систем НТУ «ХПІ» Артем Ковальов був нагороджений медаллю «За працю і звитягу». Нагороду він отримав від Президента України за «вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, зміцнення науково-технічного потенціалу України в умовах воєнного стану, сумлінну працю та високий професіоналізм». Артем Ковальов є одним із авторів двох наукових розробок вчених Харківського Політеху, які направлені на покращення функціоналу військової техніки та підвищення енергетичної безпеки України. Захід з нагородження молодих вчених та представників Малої академії наук України відбувся в НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» і був приурочений до Дня науки України.

Магістрант кафедри автоматизованих електромеханічних систем (АЕМС) Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки НТУ “ХПІ” Артем Ковальов є одним з авторів двох сучасних розробок науковців Харківського Політеху. Одна із них – система, яка застосовується у виготовленні та експлуатації військової техніки. Керівником розробки є директор Науково-дослідного та проєктно-конструкторського інституту (НДПКІ) «Молнія» ХПІ професор Сергій Буряковський. До авторського колективу другої розробки також увійшов науковий співробітник інституту «Молнія» Сергій Руденко. Вона буде забезпечувати сталу роботу вітчизняних ТЕС і АЕС.

Відзначимо, що раніше Артем Ковальов ставав переможцем Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт. Проєкт Артема, який він підготував під керівництвом доцента кафедри АЕМС ХПІ Володимира Котлярова, присвячений побудові комплексу засобів проєктного моделювання для аналізу складності мехатронних систем. Молодий науковець є також співавтором 4-х публікацій на тему проєктування та складності конфігурованих мехатронних систем, з яких дві – англомовні. Одна із його статей опублікована в журналі міжнародної наукометричної бази Scopus.

«Я вдячний викладачам кафедри автоматизованих електромеханічних систем Харківського Політеху за якісну фундаментальну підготовку та можливість всебічно розвиватися. Сподіваюся, що продовжу займатися науковими дослідженнями в аспірантурі ХПІ. Бажаю всім нам найскорішої Перемоги та миру!» – говорить Артем Ковальов.

Вітаємо студента Харківського Політеха з високою нагородою та бажаємо йому нових досягнень!

 

 

Довідка:

Медаль «За працю і звитягу» – державна нагорода України, відзнака Президента України для нагородження громадян України за вагомий особистий внесок у розвиток економічної, науково-технічної, соціально-культурної, військової, державної, громадської та інших сфер діяльності, сумлінну працю, зразкове виконання службових обовʼязків.

Відзнака заснована Указом Президента України 16 травня 2001 року.