Харківський Політех здобув п’ять перемог на «Студентській весні 2024»

ХПІ виборов пять перших місць на фестивалі студентської самодіяльності «Студентська весна 2024», в якому взяли участь 14 ЗВО Харкова. За підсумками виступів, творчі колективи та виконавці Палацу студентів (ПС) Харківського Політеху здобули перемогу у чотирьох номінаціях конкурсу – «Естрадний вокал» (колектив), «Естрадний вокал» (соло), «Сучасна хореографія» (колектив) та «Народна хореографія (малі форми). Подякою Департаменту у справах сім’ї та молоді Харківської міської ради були відзначені керівники Палацу студентів ХПІ, які були членами журі фестивалю. Церемонія нагородження переможців та призерів конкурсу відбулася в ART сховищі КЗК «Мунiципальний центр культури та аматорського мистецтва».

Відбірковий тур фестивалю «Студентська весна 2024» проходив протягом травня. До організаційного комітету конкурсу надійшло понад 150-т творчих заявок від 14-ти закладів вищої освіти Харкова. За висновками компетентного журі, призові місця посіли 97-м студентських виступів, з яких 52-а отримали перші місця. Конкурс проводився у п’яти жанрах мистецтва, що включали 28-м номінацій. НТУ «ХПІ» виборов першість у чотирьох номінаціях:

«Естрадний вокал» (колектив) – Народний колектив України Вокал-шоу-бенд «Сузір’я» та Хор одиноких сердець сержанта Пеппера;

«Естрадний вокал» (соло) – Данило Брітвін;

«Сучасна хореографія» (колектив) та «Народна хореографія (малі форми) – Народний колектив України ансамбль танцю «Україна».

Відзначимо, що Подякою Департаменту у справах сім’ї та молоді Харківської міської ради були відзначені члени журі конкурсу – директор Палацу студентів НТУ «ХПІ» Анатолій Марущенко і заступник директора ПС Петро Смирнов.

Вітаємо переможців фестивалю та бажаємо їм подальших успіхів!

Довідка:

Фестиваль студентської самодіяльності «Студентська весна 2024» відбувся в онлайн форматі. Організаторами конкурсу виступили: комунальний заклад «Харківський міський центр дозвілля молоді», Департамент у справах сімʼї, молоді та спорту Харківської міської ради за підтримки Харківської обласної організації профспілки працівників освіти та науки України та ГО «Надихай». Фестиваль «Студентська весна» проводиться в Харкові з 1995 року.