У Палаці студентів пройшов ювілейний вечір, присвячений 55-річчю

27 березня у Палаці студентів НТУ «ХПІ» відбувся святковий концерт і презентація книги-альбому «Дім, де запалюються серця». Творчий вечір пройшов в рамках фестивалю, який присвячений 55-річчю Палацу студентів (ПС) Політеху. Серед гостей — керівництво та викладачі НТУ «ХПІ», учасники колективів ПС різних років та інші.

Святковий вечір відкрився фотохронікою Палацу студентів. Гості могли побачити період його будівництва, учасників ДС різних років, фото з концертів та репетицій. З привітанням від імені Політеху виступив Почесний ректор НТУ «ХПІ», професор Леонід Товажнянський: «Протягом 55 років наші політехніки в цьому Палаці студентів показували найвищі зразки мистецтва. Він і сьогодні залишається імперією культури, добра і радості. Треба відзначити високий професіоналізм керівників художніх колективів, оскільки сім колективів мають почесне звання «Народний». Сьогодні Палац ХПІ також є любимим і затребуваним, тому я вітаю з ювілеєм всіх політехніків». Він також згадав, що для будівництва будинку було докладено чимало зусиль: «У 50-ті роки вийшла заборона на будівництво закладів культури, і тоді команда активістів вибила дозвіл на будівництво, назвавши об’єкт Сірий корпус студмістечка Гігант, таким чином з’явилося надбання ХПІ», — розповів професор Леонід Товажнянський.

Привітати рідний Палац студентів також прийшли учасники його численних колективів різних років. Так, професор ХПІ, д.т.н., заслужений діяч науки і техніки України, завідувач кафедри автоматизованих електромеханічних систем Володимир Клепіков згадав, як починав працювати у ДС ХПІ, як брав участь у багатьох конкурсах і був організатором першого свята «Посвячення у студенти». За словами колишніх учасників театру «Політехнік», хору ХПІ, танцювального ансамблю «Україна» та інших колективів, вони із задоволенням і теплотою згадують період своєї творчої діяльності у Палаці студентів.

Нагадаємо, фестиваль «Дім, де запалюються серця», присвячений 55-річчю Палацу студентів ХПІ, триватиме до 12 квітня. Гостей чекають вечори музики, вистави та інші концертні програми. Слідкуйте за розкладом фестивалю за посиланням http://www.kpi.kharkov.ua/rus/2018/03/13/ds-khpi-55-let-2018/.