ХПІ завоював «золото» міжнародної IT-олімпіади

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» посів підсумкове I місце на Міжнародній олімпіаді з інформаційних технологій «IT-Universe-2021». Цю перемогу йому принесли студенти ХПІ Єгор Челак, Микита Власов, що завоювали «золото» змагань та  Денис Бондар, який взяв «срібло». У фіналі IT-Universe–2021 змагалися понад 120 студентів із 30-ти вищих навчальних закладів.

НТУ «ХПІ» на IT-змаганнях представляли студенти Навчально-наукового інженерно-фізичного інституту (кафедра «Комп’ютерне моделювання процесів і систем») та факультет «Комп’ютерні та інформаційні технології» (кафедра «Обчислювальна техніка та програмування»). У змаганнях взяли участь шість студентів політехніків. За результатами одинадцяти відбіркових конкурсів, п’ятеро з них пройшли у фінал.

За кращі результати в конкурсі «Адміністрування Linux» студент ХПІ Єгор Челак був відзначений 1 місцем, а Денис Бондар — другим. У змаганнях «Розробка мобільних застосунків» кращим став політехнік Микита Власов, за що отримав перше місце.

Координатором студентів ХПІ на міжнародній IT-олімпіаді був старший викладач кафедри «Обчислювальна техніка та програмування» Сергій Межерицький.

Фінал «Universe-2021» проходив в Києві на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України.

 

Довідка:

Міжнародна олімпіада «IT-Universe» почала свою роботу в 2014 році на основі конкурсу «IT-Планета», який проходив на території України, Білорусі, Росії та Казахстану. Сьогодні учасниками IT-олімпіади є переважно студенти українських вишів.

«IT-Universe» — соціальний некомерційний проект, спрямований на створення екосистеми для студентів, вишів і IT-компаній. З 2017 року відбувається в форматі міжнародного чемпіонату — в кілька відбіркових етапів (онлайн-тестування, виконання заочних робіт, вирішення задач в режимі «онлайн») і міжнародного фіналу, на який запрошуються учасники, які продемонстрували найкращі результати. Олімпіада реалізується за підтримки Міністерства освіти і науки України.

http://www.kpi.kharkov.ua/rus/2020/07/10/it-universe-2020/