Вітання ректора ХПІ Євгена Сокола з Днем Незалежності України

Ректор Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Євген Сокол привітав українців та їх друзів із  важливими серпневими святами  – Днем  Незалежності України, Днем Державного Прапора та Днем міста Харкова.

 Шановні співвітчизники!

Від щирого серця вітаю вас з головним державним святом – Днем Незалежності України, а також Днем Державного Прапора та Днем міста Харкова! 31 рік тому громадяни України проголосували за суверенітет нашої держави. Тоді ми всі виявили бажання жити у самостійній, миролюбній та вільній Україні. Прагнемо ми цього особливо зараз, коли ворог хоче забрати у нас нашу землю, позбавити пам’яті про наше історичне минуле. Але йому це не вдасться! Ця жахлива війна згуртувала нас як ніколи. Наші воїни дають гідний відсіч російській навалі, героїчно захищають український народ. Впевнений, що перемога буде за нами, бо у нас є Правда, Сила, Воля.

Свій достойний внесок у нашу загальну перемогу вносимо і ми, працівники вищої школи. Незважаючи на військові дії, щоденну небезпеку, викладачі закладів вищої освіти продовжують готувати майбутніх високопрофесійних спеціалістів, виховують патріотів України. Саме їм доведеться вже скоро відновлювати нашу країну, застосовувати свої знання для її подальшого розвитку і розквіту.

Я щиро вітаю з Днем Незалежності України і харків’ян, які відзначають 23 серпня  і День рідного міста. Український Харків – це великий науковий, індустріальний, транспортний і студентський центр нашої країни. Впевнений, що таким він залишиться і в майбутньому!

Вірю, що ми обов’язково здолаємо ворога і будемо жити в європейській, розвинутій та вільній Україні!

Зі святом вас, дорогі друзі! Миру, добробуту і процвітання!

Слава Україні!

Ректор Національного технічного університету «ХПІ»

член-кореспондент НАН України

доктор технічних наук, професор

Євген СОКОЛ