ХПІ отримав генератор від волонтерських організацій

21 грудня 2022 року волонтерські організації за підтримки Харківської облдержадміністрації презентували НТУ «ХПІ» електрогенератор. Його вручення відбулося біля Головного корпусу вишу. Подарунок — ініціатива благодійних організацій: «Комітет медичної допомоги в Закарпатті», фонду «Вільні люди» та його представника — депутата Харківської районної ради Андрія Андрєєва.

Від імені всього університету ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол висловив величезну подяку волонтерам за зусилля, які вони докладають для підтримки української освіти у лихоліття війни. За його словами, генератор украй необхідний для забезпечення функціонування університету, зокрема: нарахування стипендій, виплат зарплат, ведення та підтримки навчального процесу тощо.

«Цей генератор буде розміщено у корпусі, де знаходиться наш Інформаційно-обчислювальний центр. Для нас дуже важливо, щоб він працював без перебоїв, тому що від нього залежить стабільна робота університету: бухгалтерії, відділу кадрів та ін. Завдяки вашому подарунку тепер ці служби працюватимуть безперебійно. Тільки разом ми здатні перемогти та відбудувати нашу Україну! Щиро бажаю якнайшвидшого миру», — сказав Євген Сокол.

Слід зазначити, що це не перша волонтерська допомога НТУ «ХПІ». З початку повномасштабної війни рф в Україні волонтери передають продукти харчування, медикаменти для студентів та співробітників вишу, надають допомогу у розборі завалів зруйнованих корпусів, а також перераховують кошти на відновлення харківського Політеху. Цю підтримку надають випускники, викладачі ХПІ, які, зокрема, мешкають у Європі, а також самі студенти рідного вишу.