Понад дві тисячі абітурієнтів приєдналися до Дня відкритих дверей ХПІ

У НТУ «ХПІ» відбувся День відкритих дверей онлайн. У відео-чаті Telegram до заходу приєдналася рекордна кількість осіб — понад дві тисячі. Для учасників підготували масштабну програму, де можна було дізнатися про дистанційні інструменти та екосистему освітнього середовища Харківського Політеху, переваги, які надає університет, актуальну інформацію, інструкції, поради та лайфхаки для Вступної кампанії 2023 року. Також абітурієнтам презентували два онлайн-сервіси, які допомагають підготуватися та вступити до університету. Це — «Грай, вивчай, обирай», де у форматі інтерактивної гри представлені освітні програми ЗВО та «ХПІ Підготовка», де можна онлайн тренуватися до складання тестів.

День відкритих дверей ХПІ складався із чотирьох частин. Захід відкрив ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол. Він привітав учасників та розповів про основні напрями роботи університету: онлайн навчання, нові освітні програми, досягнення та ін.

«Сьогодні ви зможете ознайомитись зі структурою нашого університету, спеціальностями та особливостями вступу у 2023 році. Це допоможе вам обрати свій майбутній шлях. Насамперед, зазначу, що сьогодні у ХПІ навчання проходить онлайн. Протягом багатьох років ми вдосконалювали систему дистанційної освіти, тому цей досвід дозволяє нам сьогодні проводити навчання, не знижуючи його якість. І зараз продовжуємо розвивати наші педагогічні технології. Одна з них — «Інноваційний кампус», яка у 2022 році посіла друге місце у світі у конкурсі QS. Це величезне досягнення. Ця унікальна система, якої більше немає ніде в Україні, визнана однією із найкращих у світі технологій для підготовки IT фахівців. Але на цьому ми не зупиняємось і з вересня плануємо застосувати технологію LMS (Learning Management System), яка використовується в Інноваційному кампусі, щоб запустити пілотний проєкт для економічних дисциплін», — розповів ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол.

Він зазначив, що Харківський Політех, незважаючи на військовий стан, залишається на високих позиціях у рейтингу QS, де посідає місце 651-700 і є найкращим технічним ЗВО в Україні. ХПІ продовжує розвивати стартап-рух серед студентів, викладачів та науковців. Цьому сприяє відкритий у ХПІ стартап-центр «Спарк» та співпраця з різними фондами.

Цього року ХПІ відкриває кілька освітніх програм: «міжнародні відносини», «кібербезпека держави», «інформаційна безпека держави» та ще кілька перспективних, повідомив ректор. Також Харківський Політех співпрацює з роботодавцями, щоб підвищувати якість навчання, а викладачі незважаючи на те, що їх більша частина знаходиться за межами Харкова та України, продовжують надавати якісну освіту студентам.

«Хочу побажати вам удачі, щоб у вас та ваших батьків було міцне здоров’я. Ви — майбутнє нашої України. А ХПІ зробить все, щоб ви стали освіченими людьми, гарними та мудрими фахівцями, які відбудовуватимуть нашу країну. Бажаю вам успіхів, і я не маю сумнівів, що ми зустрінемося на традиційній Посвяті у студенти ХПІ», — звернувся до глядачів ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол.

У другій частині Дня відкритих дверей ХПІ учасникам розповіли про переваги університету: які онлайн інструменти використовуються для забезпечення якісної дистанційної освіти, як влаштовано екосистему освітнього середовища ЗВО, про доступ до світової інформаційної бази, а також про можливість навчання у Німеччині (в університетах Ахена чи Магдебурга) та згодом отримання двох дипломів — ХПІ та німецького вишу.

У третій частині абітурієнти дізналися про правила вступу у 2023 році: нововведення, основні положення, дати та умови, необхідні документи та іншу важливу інформацію. Також презентували напрями, спеціальності та освітні програми, за якими навчає ХПІ. Спікерами були представники Центральної приймальної комісії НТУ «ХПІ».

У фіналі Дня відкритих дверей усі охочі мали змогу познайомитись з освітніми програмами Харківського Політеху у форматі Kahoot-вікторин. Розробники інтерактиву — представники Профкому студентів та співробітники інститутів ХПІ.

Крім того, ХПІ презентував учасникам дві нові розробки, які спрямовані на допомогу абітурієнтам. Серед них — онлайн сервіс «ХПІ Підготовка» для вибору спеціальності, з можливістю тренувань та підготовки до тестів, успішного вступу до університету, а також інтерактивна гра для ознайомлення вступників з освітніми програмами університету «Грай, вивчай, обирай» у форматі Kahoot-вікторин. Докладніше про них — у найближчих новинах.

Переглянути записи ефіру Дня відкритих дверей ХПІ можна на YouTube:

Частина 1 — https://youtu.be/ES1aCmSHW08

Частина 2 — https://youtu.be/xPJviJsYor0

Частина 3 — https://youtu.be/mGuZtiYErSg

Частина 4 — https://youtu.be/2ZpTvfxMc_o

Всі посилання на сайти, соцмережі та інші ресурси Харківського Політеху: https://www.flowcode.com/page/gokhpi

Довідка:

День відкритих дверей НТУ «ХПІ» відбувся 2 квітня в онлайн форматі.

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» — один із провідних та найбільших технічних ЗВО України, заснований у 1885 році. Сьогодні НТУ «ХПІ» — це 10 навчально-наукових інститутів, 103 кафедри, де навчаються понад 15 тисяч студентів. Харківський Політех — у топ-5 університетів України, входить до міжнародних рейтингів: QS World University Rankings-2023, де утримує титул найкращого технічного університету України (2-е місце серед українських вишів, позиція 651-700), THE World University Rankings. У 2010 році НТУ «ХПІ» набув статусу дослідницького національного університету. У 2022 році унікальна програма підготовки IT-фахівців Innovation Campus НТУ «ХПІ» удостоєна світового «срібла» в галузі освіти.