Хліб для покоління зумерів: Студентки ХПІ представлять проєкт на всеукраїнському кейс-чемпіонаті

Команда студенток кафедри обліку і фінансів НТУ «ХПІ» візьме участь у змаганнях Всеукраїнського кейс-чемпіонату, який організовано USAID і концерном «Хлібопром». Їхнє завдання — створити концепцію нової лінійки хліба для цільової аудиторії покоління зумерів (споживачі 1997-2010 року народження). Запропонована ідея буде оцінюватися за низкою критеріїв: ефективність, інноваційність, оригінальність, зрозумілість тощо. Переможці зможуть безпосередньо взяти участь в реалізації свого рішення, а фіналісти — податися на стажування у компанії, відвідати виробництво та брати участь в інших проєктах. Фінал відбудеться онлайн 27 квітня 2023 року.

До команди «Харківських політехніків» увійшли: студентки групи БЕМ-1119в — Оксана Утєнкова, Станіслава Гузе, Євгенія Журба та групи БЕМ-322 — Вікторія Хазикова. Куратори команди — викладачі кафедри обліку і фінансів: доцент Юлія Татаринцева і старша викладачка Світлана Осипова.

За умовами конкурсу, концепція нової лінійки має включати: опис концепції нової лінійки хліба та слоган як відображення цієї концепції; опис виробу, його характеристики (смак, запах, форма, складники, спосіб споживання та інші особливості); візуальний стиль лінійки продукту (дизайн упаковки); назву лінійки продукту, яка приверне увагу покупців та відображатиме суть концепції; канали продажу; інструменти просування; орієнтовну вартість запуску лінійки продукту.

Розроблене рішення має бути надіслані у форматі презентації. Його будуть оцінювати за наступними критеріями: 40% — ефективність та працездатність рішення (чи справді зумерів може зацікавити ця лінійка), 30% — інноваційність та оригінальність рішення (наскільки рішення є нестандартним), 30% — зрозумілість та візуальний вигляд презентації (чи легко зрозуміти запропоновану ідею).

Свої ідеї керівництву компанії фіналісти презентують 27 квітня.

Команда переможців отримає можливість безпосередньо взяти участь в реалізації рішення (за умови його затвердження). А фіналісти отримають можливість вирушити на стажування до «Хлібопрому», відвідати виробництво та брати участь в інших проєктах компанії.

У Всеукраїнському кейс-чемпіонаті також бере участь ще одна кросуніверситетська команда, до якої увійшли фахівці НТУ «ХПІ», ТОВ «ТУ» «Метінвест Політехніка», ХКТЕІ. Вони мають на меті на власному досвіді перевірити дієвість кейс-методів для навчання студентів.

 

Довідка:

Кейс-чемпіонат розпочався 3 квітня. Участь у конкурсі дає студентам змогу навчатися на реальних проєктах з бізнесу, отримати консультації від коучей міжнародних організацій, спробувати презентувати свої рішення на всеукраїнській арені слухачів.