Студент ХПІ став призером чемпіонату Європи з єдиноборств

Студент харківського Політеху Олександр Кічерман став срібним та бронзовим призером чемпіонату Європи серед студентів «European University Combat Championships 2023». У турнірі, який відбувся в Загребі (Хорватія), взяли участь близько тисячі п’ятисот атлетів із 400-т університетів Європи. Україну на змаганнях представляли 75 студентів із 36-ти закладів вищої освіти.

У програмі чемпіонату Європи з єдиноборств серед студентів 2023 були змагання з дзюдо, карате, кікбоксингу та тхеквондо. Олександр Кічерман, який виступав у напрямі «карате» у ваговій категорії до 67 кг, виборов «срібло» у командному поєдинку, а «бронзу» — в особистій першості. Всього ж на рахунку українських спортсменів-каратистів 15-ть медалей — дві золоті, шість срібних та сім бронзових.

Нагадаємо, що Олександр Кічерман, який є студентом кафедри фізвиховання Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарних технологій ХПІ — неодноразовий чемпіон світу з карате за версією шотокан, чемпіон Європи серед студентів, переможець відкритого чемпіонату США та Маккабіанських ігор (Ізраїль) та інших престижних міжнародних турнірів. У 2019 році у складі збірної України він здобув «золото» у чоловічих командних змаганнях першого студентського міжнародного чемпіонату «1st European Universities Combat Games», який відбувся також у хорватському Загребі.

Довідка:

Європейські ігри єдиноборств серед вищих навчальних закладів (European University Combat Championships) — це великі мультиспортивні змагання, які проводяться під егідою Європейської асоціації університетського спорту (EUSA). У нинішньому форматі Ігри пройшли вдруге: перший турнір відбувся у 2019 році також у Загребі. У 2023 році студентська збірна України посіла 1-е місце у командному заліку, здобувши 41 медаль: 4-и золоті, 9-ть срібних та 18-ть бронзових. Змагання відбулися 20-23 липня 2023 року у Загребі (Хорватія).