Студенти ХПІ віддали свій виграш на допомогу українській армії

Команда кафедри технології жирів та продуктів бродіння НТУ «ХПІ» посіла I місце в освітньо-кар’єрному проєкті «Ігри заводів: батл університетів» від UGEN. Проєкт орієнтований на студентів і випускників виробничих та аграрних спеціальностей. Протягом 12 днів учасники занурювалися в атмосферу великих заводів, відвідували вебінари, нетворкінги та отримували завдання від провідних компаній. За успішне розв’язання кейсів команда Харківського Політеху стала переможцем проєкту, отримавши подарунки та грошовий приз. Виграш було вирішено спрямувати на допомогу українській армії. В конкурсі взяли участь 40 команд.

Національний технічний університет «ХПІ» у проєкті «Ігри заводів: батл університетів» від UGEN представляла команда кафедри технології жирів та продуктів бродіння Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії «In vivo spiritus». У її складі: куратор — к.т.н. доцент Дмитро Матюхов, студентки 5-го курсу Таїсія Сидоренко, Вікторія Гончарова, Єлизавета Зінов’єва, Анна Винокурова. У межах проєкту учасники від Харківського Політеху оптимізували облік товарно-матеріальних потреб заводу «Хлібпром»; просували на ринок «варені яйця очищені», як комерційний продукт («Овостар Юніон»); проводили оптимізацію забезпечення виробництва цукру для компанії Coca Cola; організовували освітньо-кар’єрний проєкт для інженерів і технологів різних спеціалізацій від UGEN; створювали відео про користь біопрепаратів у сучасній агрономії для «БТУ-центр».

«Емоції під час роботи над кейсом від «БТУ-Центр» були дивовижні, — згадує студентка Таїсія Сидоренко роботу над створенням відео. — Усі учасники команди збагатили свої знання про агрономію та занурилися у світ відеомонтажу. Хоч для нас це зовсім незнайома сфера, але було дуже цікаво спробувати що-небудь нове! А як же було приємно отримати позитивні відгуки від «БТУ-Центру»!

«Ми побачили, як великі компанії, такі як Coca-Cola, ставлять перед собою складні завдання і постійно прагнуть оптимізації своїх процесів. Бути частиною цього процесу та робити свій внесок у розвиток виробництва було справді надихаючим та пізнавальним досвідом для нашої команди» — розповіла інша учасниця «In vivo spiritus» Єлизавета Зінов’єва.

Загалом команда ХПІ здобула цікавий досвід та мотивацію до подальшого професійного розвитку, а також підтвердила ті знання та навички, які були отримані під час навчання у Харківському Політеху. Як зазначив куратор команди Дмитро Матюхов, такі проєкти допомагають студентам визначитися зі своїм подальшим місцем роботи, а підприємствам підібрати підготовлений і розумний персонал.

За підсумками заходу «Ігри заводів: батл університетів» команда кафедри технології жирів та продуктів бродіння НТУ «ХПІ» «In vivo spiritus» посіла перше місце. Вона отримала сертифікати переможців, пам’ятні подарунки та грошовий приз, який було вирішено відправити на допомогу українській армії.

Довідка:

«Ігри заводів: батл університетів» від UGEN — освітньо-кар’єрний проєкт, який містить: розв’язання кейсів від компаній; вебінари про особливості роботи й атмосферу великих заводів; знайомство з різними виробничими професіями; крутий нетворкінг із проактивною молоддю, яка бажає розвиватися. Компанії-учасниці: Coca Cola HBC Ukraine, Хлібпром, БТУ-Центр, Імперіал Тобакко Продакшн Україна.

UGEN — HR-бренд агенція, яка допомагає молоді у працевлаштуванні, а компаніям — у пошуках нових спеціалізованих кадрів.

Інформацію для участі в проєкті було надано Центром «Кар’єра» НТУ «ХПІ».