Успішний керівник міжнародних проєктів, який працював у Вашингтоні, захистив дисертацію у ХПІ

У НТУ «Харківський політехнічний інститут» відбувся захист дисертації за спеціальністю «комп’ютерні науки» успішного випускника Харківського Політеху Максімільена Франсиса Коффі Кподжедо (респ. Бенін, Африка). Робота присвячена темі «Методи та інформаційна технологія вибору підходу та рівня зрілості організації при управлінні портфелем проєктів». Максімільен Кподжедо має багаторічний досвід роботи в цій сфері. Закінчивши з відзнакою ХПІ у 1996 році, він працював на керівних посадах з розробки інформаційних технологій, керував різними міжнародними проєктами не лише в Беніні, а й в інших регіонах Африки, а також у World Bank Group у Вашингтоні (США). Захист дисертації відбувся 27 липня онлайн, за підсумками якого йому присудили ступінь доктора філософії.

Керівником аспіранта Максімільена Франсиса Коффі Кподжедо став лауреат Державної премії України в галузі науки та техніки, д.т.н., професор кафедри стратегічного управління НТУ «ХПІ» Ігор Кононенко. За його словами, у процесі навчання в аспірантурі Максімільен виконав усі вимоги навчальної програми та підготував дисертацію, яка відображає, зокрема і його багаторічний досвід менеджера портфелів проєктів.

«Я глибоко впевнений, що те, що Максімільен запропонував у своїй науковій праці, він втілюватиме в життя у своїй країні та на міжнародній арені», — сказав професор Ігор Кононенко під час захисту дисертації.

За підсумками захисту спеціалізована вчена рада ДФ 64.050.086 НТУ «ХПІ» ухвалила рішення про присудження ступеня доктора філософії за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки» випускнику аспірантури кафедри стратегічного управління НТУ «ХПІ» громадянинові Республіки Бенін Максімільену Франсису Коффі Кподжедо. Головою спеціалізованої вченої ради була зав. кафедри інтелектуальних комп’ютерних систем НТУ «ХПІ», д.т.н., професор Наталія Шаронова.

Довідка:

Максімільен Франсис Коффі Кподжедо у 1996 р. закінчив з відзнакою спеціальність «Комп’ютеризовані системи обробки інформації та управління» у НТУ «ХПІ». Після цього працював у компанії MS Engineering у ролі IS Director, керував розробкою та розгортанням технологій, застосунків та телекомунікаційних рішень для клієнтів. З 2000 року працював на посаді National IS Director в організації Plan International Benin. З 2004 р. став Regional Director of Services and Information Systems в організації Plan International West and Central Africa Region. Він керував 17-ма директорами в країнах Західної та Центральної Африки та понад 55-ма програмними офісами, керував можливостями регіону в галузі ІТ та телекомунікацій. З 2010 по 2016 був IS Continuity Program Director у міжнародній фінансовій організації World Bank Group у Вашингтоні (США). Після цього працював Digital Adviser у Президента Республіки Бенін.