Вокальний колектив ХПІ став переможцем міжнародного фестивалю MUSIC.UA.WAR–2023

Колектив Палацу студентів ХПІ — вокал шоу-бенд «Сузір’я» здобув перемогу на Міжнародному музичному фестивалі MUSIC.UA.WAR–2023. Фестиваль був присвячений свідченням війни та підтримці українського народу, що втілені у відеокліпах. Учасниками конкурсу стали представники України, Канади, США. Відеоролик харківських політехніків із піснею «Наш світ тут» був визнаний членами журі та глядачами одним із найкращих. Автором тексту, мелодії, а також монтажером відео стала випускниця «Сузір’я» Тетяна Апаріна. Пісня була написана у березні 2022 року, коли через бомбардування колектив ХПІ був змушений залишити рідне місто. Проте, у ній звучать голоси вокалістів «Сузір’я» та демонструються кадри найщасливіших моментів із мирного життя у Харкові. Окрім соціальних мереж, музичні твори учасників фестивалю можна побачити на виставці просто неба у Центральному парку культури та відпочинку біля Арки Свободи українського народу в Києві до 20 серпня.

У Міжнародному музичному фестивалі MUSIC.UA.WAR–2023 взяли участь твори різних жанрів музикантів віком від 6 до 79 років. Тематикою відеокліпів стала війна росії проти незалежної України. Переможцями музичного змагання стали сорок два кліпи, тридцять з яких набрали найбільшу кількість переглядів на ресурсах фестивалю (YouTube, Facebook, Instagram тощо), а дванадцять вибрав оргкомітет. Відеокліп із піснею «Наш світ тут» вокал шоу-бенду «Сузір’я» (керівники: Олена Апаріна, Станіслав Лелюк) став одним із найкращих та отримав Диплом переможця.

«Писала пісню «Наш світ тут» у березні 2022, коли через бомбування довелося виїхати з Харкова: переповнювали емоції, що рвалися назовні. Хотілося поділитися своїми почуттями смутку, любові до рідного міста. Ми співали з чоловіком (один із керівників колективу — випускник НТУ «ХПІ» Станіслав Лелюк) та вокалістами із «Сузір’я», які розкидані по всьому світу. Для монтажу просили кожного з членів колективу надіслати щасливі кадри із життя у Харкові, а також використали відео міських свят, де ми брали участь. І, звісно, у ролику є хроніка», — розповідає авторка кліпу Тетяна Апаріна. Цікаво, що у композиції звучить голос доньки Тетяни — тоді ще 5-річної Мії. Для неї це була прем’єра. Нагадаємо, що відеокліп «Наш світ тут» від вокал шоу-бенду «Сузір’я» ХПІ влітку 2022 р. став переможцем міського творчого пісенного конкурсу відеоробіт серед ЗВО, що присвячений Дню рідного міста «Харків — місто героїв».

Переглянути відеокліп «Наш світ тут» можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=qVgINeV7rCo

Довідка:

Фестиваль MUSIC.UA.WAR–2023 був організований як арт-терапія для українців та зібрав свідоцтва війни у музичній формі. Як зазначили організатори, відеокліпи відображають біль та страх війни, стійкість та мужність українського народу, віру у перемогу та надію на світле майбутнє України, а також світову підтримку нашої країни. Відвідувачі виставки просто неба в Центральному парку культури та відпочинку біля Арки Свободи українського народу в Києві, яка триватиме до 20 серпня, зможуть побачити кадри з кліпів, поряд з кожним — QR-код із переходом на відео переможця в соцмережах фестивалю:

https://www.youtube.com/@MusicUAwar

https://www.instagram.com/2220_festival/