ХПІ закликає підтримати петицію про присвоєння Героя України своєму студенту, який загинув у Бахмуті

У боротьбі України з російським загарбником свої життя віддають найкращі. Серед них — студент Харківського Політеху Всеволод Татьков, якому було лише 19 років. Він багаторазовий призер чемпіонатів України з водного поло. На кафедрі деталей машин та гідропневмосистем НТУ «ХПІ» Всеволод провчився лише півроку. З початку повномасштабного вторгнення хлопець вступив до лав тероборони рідного міста Харкова, а потім до підрозділу Kraken. Він брав участь у штурмі та звільненні населених пунктів у Харківській області, був бойовим медиком в екіпажі евакуації. Всеволод загинув 4 липня 2023 року під час виконання спецзавдання з порятунку поранених побратимів на Бахмутському напрямку.

На сайті Президента було зареєстровано петицію про присвоєння Всеволоду Татькову звання Героя України посмертно. Ви також зможете зробити свій внесок в увічнення подвигу героя-політехніка Всеволода Татькова, підтримавши петицію: https://petition.president.gov.ua/petition/199672 Залишилося менше двох місяців для того, щоб зібрати необхідну кількість підписів!

До лав тероборони міста Харкова Всеволод Татьков приєднався відразу після повномасштабного вторгнення рф в Україну. На той час йому виповнилося 18 років. На кафедрі деталей машин та гідропневмосистем ХПІ хлопець встиг провчитися лише півроку. Всеволод був одним із тих, хто ліквідував наслідки обстрілу ХОВА, а потім, пройшовши навчання, вступив до лав спецпідрозділу «Kraken». Він брав участь у штурмі та звільненні населених пунктів: Руська Лозова, Питомник, Малі та Великі Проходи, у визвольній операції у населених пунктах: Балаклія, Куп’янськ, Куп’янськ-Вузловий, Савинці. Потім був переведений як бойовий медик до медичного екіпажу евакуації спецпідрозділу «Kraken», неодноразово рятував життя побратимів, виносив з поля бою поранених військовослужбовців на території Донецької області.

Всеволод Татьков загинув 4 липня 2023 р. під час виконання спеціального завдання зі звільнення та евакуації поранених побратимів із нульової зони з оточення у Донецькій області, у районі м. Бахмута, села Берхівка. Причиною смерті стала вибухова травма, місце та обставини, за яких вона сталася.

«Всеволод був справжнім воїном, людиною мужності та рішучості, завжди першим бажав взяти участь у найнебезпечніших бойових завданнях, ризикуючи власним життям», — кажуть про нього бійці.

Він ризикував власним життям, сміливо дивився страху в очі, відстоював та захищав право на безпечне життя у незалежній державі для всіх українців та віддав за це своє життя.

Підтримати петицію про присвоєння Татькову Всеволоду Івановичу звання Героя України (посмертно) можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/199672

Довідка:

До повномасштабного вторгнення Всеволод Татьков був гравцем команди Харківської області 1, багаторазовим призером чемпіонатів України та міжнародних змагань з водного поло серед юнаків та юніорів, отримав звання Кандидата у майстри спорту з водного поло. До НТУ «ХПІ» вступив у 2021 році.