В ХПІ відбулася Онлайн-Посвята у студенти –2023

1 вересня в онлайн форматі відбулося урочисте свято для першокурсників «Посвята у студенти  ХПІ 2023». Студентів привітав ректор професор Євген Сокол, творчі колективи Палацу студентів Харківського Політеху, а також директори Навчально-наукових інститутів вишу. Подія об’єднала близько тисячі учасників із різних куточків України.

Студенти мали змогу познайомитися з ректором вишу та почути його привітання з нагоди старту навчання у Харківському Політесі. Євген Сокол ознайомив юних здобувачів освіти зі структурою університету, онлайн платформою Microsoft Teams Office 365, на базі якої ведеться навчання, та основними досягненнями ХПІ за минулий рік.

«Шановні першокурсники! Вітаю вас зі вступом до одного з найкращих вищих навчальних закладів нашої країни – Національного технічного університету «ХПІ»! Безумовно, ви зробили вірний крок, адже це запорука того, що тут ви отримаєте якісну освіту. Це перший і головний старт для вашої майбутньої кар’єри. Бажаю вам плідного навчання, де багато залежить від вас. Викладачі і співробітники вишу зроблять все, щоб ви отримали фундаментальні знання, які вам обов’язково стануть у нагоді у майбутньому. Ретельно навчайтесь і виконуйте всі завдання викладачів. І тоді ви досягнете успіху! На жаль, рашистська агресія не дає нам можливості провести очну традиційну «Посвяту у студенти ХПІ». Але ми сьогодні все ж таки відзначаємо свято, ваш перший день навчання в Харківському Політехі, ваш перший день навчання в новому навчальному році, в новому статусі студента Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»!  Бажаю вам успіхів у навчанні! Зі святом! Слава Україні!», – звернувся до першокурсників ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол.

Яскравим продовженням «Посвяти у студенти ХПІ-2023» став святковий концерт, який підготували творчі колективи Палацу студентів університету.  На завершення відбулися зустрічі першокурсників із директорами своїх Навчально-наукових інститутів. Концерт, підготовлений до Онлайн-Посвячення у студенти ХПІ-2023, можна переглянути за посиланням.