В ХПІ відбувся другий тур інтелектуального батлу школярів

Вже вдруге в бомбосховищі ХПІ  відбувся інтелектуальний батл  школярів. 20 вересня у вікторині Kahoot із хімії, фізики та математики взяли участь старшокласники Салтівського району м. Харкова. Цей захоплюючий турнір для них організували та провели вчені харківського Політеху. У запеклій боротьбі десяти команд з майже тридцяти харківських шкіл за звання найкращої перемогу здобула збірна «Форсаж» (ліцеї №103, №58, №31 та гімназія № 98).

Підтримати команди прийшли директори шкіл, учасники першого туру турніру, керівництво та викладачі НТУ «ХПІ», представники адміністрації і управління освіти Салтівського району м. Харкова. Всі вони були в захваті від виступу відомого колективу Палацу студентів харківського Політеху – вокал шоу-бенд «Сузір’я».

Від імені ректора та колективу Національного технічного університету «ХПІ» перед учасниками  вікторин виступив  проректор з науково-педагогічної роботи Руслан Мигущенко: «Я вітаю вас та ваших вчителів, які сьогодні будуть вболівати за команди! Щиро радий, що ви зібралися у нашому  університеті, адже я давно не бачив такої великої кількості молоді в ХПІ. На жаль, проводити традиційний навчальний процес спочатку нам завадила пандемія коронавірусу, а зараз в України йде війна. Проте, ми добре підготувалися до зустрічі з вами у цьому безпечному місці – сертифікованому бомбосховищі. Я радий бачити ваш гарний, бойовий настрій, відчувати вашу жагу до перемоги, велике бажання відзначитись у цій командній грі. Бажаю вам викластися, як кажуть, на всі сто! Не підведіть своїх вчителів та вболівальників!».

Так, у другому турі інтелектуального батлу школярі відповіли на тридцять запитань з хімії, фізики та математики. Розробниками вікторин та ведучими блоків стали викладачі та вчені НТУ «ХПІ»: доцент кафедри передачі електричної енергії Дмитро Данильченко, доцент кафедри технології пластичних мас і біологічно активних полімерів Володимир Лебедєв, доцентка кафедри фізики НТУ «ХПІ кандидатка фізико-математичних наук Ксенія Мінакова і завідувач кафедри мікро та наноелектроніки доктор технічних наук Роман Зайцев.

За підсумками змагань перемогу здобула команда «Форсаж» (ліцеї №103, №58, №31 та гімназія № 98), друге місце посіла команда «Непереможні» (ліцеї №23, 156), третій результат показала збірна «The Best» (ліцеї №124, 141). Усі переможці, а також найкращі гравці вікторин отримали нагороди та солодкі подарунки.

«Я у захваті від цього інтелектуального батлу! Найбільше мені сподобалися питання з фізики, адже це мій найулюбленіший предмет. Дякую ХПІ за прекрасну організацію цього турніру! Я ніколи не брала участь у подібних конкурсах, тим більше такого цікавого формату. Тут я змогла зустрітися та поспілкуватися зі своїми однолітками, що на жаль, буває зараз так рідко», – поділилася своїм враженням представниця команди-переможниці «Форсаж» Катерина Шершньова.

Організатори пізнавального заходу – Національний технічний університет «ХПІ», адміністрація і управління освіти Салтівського району Харківської міської ради за підтримки Харківського міського голови Ігоря Терехова.

Більше світлин – тут.

Довідка:

Інтелектуальний батл школярів Харкова відбувся в ХПІ вже вдруге. Перший тур вчені харківського Політеху провели 12 вересня 2023 року. Турнір проходив у бомбосховищі НТУ «ХПІ», яке було підготовлене у квітні 2023 року. Воно занесено до Всеукраїнського реєстру, має державне значення та свій інвентарний номер. Бомбосховище займає площу 115 кв. м. та розраховано на 150 місць.