Науковці ХПІ влаштували інтелектуальні змагання у Полтаві

Вперше в Полтаві відбувся інтерактивний брейн-ринг,  організований викладачами Харківського Політеху. Для учнів міського ліцею «Успіх» вчені університету розробили захоплюючі онлайн-вікторини з фізики, хімії, математики та інших природничих наук.  Це було здійснено за допомогою навчальної платформи Kahoot.  Більше 70-ти школярів зібралися для того, щоб долучитися до унікального брейн-рингу та продемонструвати свої знання.

Метою заходу стала популяризація природничих та технічних наук. Полтавські ліцеїсти об’єдналися у 14 команд, кожна з яких налічувала 5-6 учнів. В результаті проведеного брейн-рингу, переможці були відзначені грамотами, подяками та особливими солодкими подарунками. Після проведеного заходу, ліцеїсти з радістю поділилися своїми враженнями від вікторини.

«На мій погляд, запитання вікторини були надзвичайно цікавими і пізнавальними. Мені подобається вивчати біологію, хімію. Ці предмети мої улюблені, тому під час вирішення одних питань я знав правильні відповіді, а під час розглядання інших – здобував нові знання», – розповів учень 10-го  класу Артем Купріян. «Я у захваті від такого формату навчання! Ця гра допомогла мені краще зрозуміти, яку професію я можу обрати у майбутньому», – підкреслює старшокласниця Марина Медведєва. А учень 11-го  класу полтавського ліцею Дмитро Гончарук каже, що такі ігри мотивують займатися власним саморозвитком, допомагають зрозуміти прогалини у знаннях і краще навчатися.

Організатор пізнавальної вікторини – доцент кафедри електричних апаратів Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки  Сергій Вировець розповів про необхідність розвитку сучасної молоді у даних напрямках: «Подібні заходи для школярів ми проводимо з 2019-року. На думку викладачів нашого університету, політехнічний напрямок у майбутньому відіграватиме важливу роль у відновленні України. Ми намагаємося якомога більше популяризувати природничі та технічні спеціальності, адже вважаємо, що наша країна матиме потребу у таких фахівцях».

Викладачі полтавського ліцею запевнили, що під час навчання у форматі інтелектуальних ігор, школярі не тільки розвивають розумові здібності, логічне мислення та спостережливість, а ще й отримують задоволення від процесу.

Про важливу роль інтелектуальних ігор у формуванні пізнавальних потреб старшокласників розповіла директор Ліцею №13 «Успіх» Полтавської міської ради Наталія Орловська:  «Докладаємо максимум зусиль, аби навчання наших учнів було цікавим, різноплановим, змістовним, із використанням сучасних технологій. Суспільству необхідні люди, які мають високий загальноосвітній і професійний рівень підготовки, здатні до вирішення складних соціальних, економічних, політичних і науково-технічних питань. Пізнавальна активність формується у школярів в навчальній діяльності і є необхідною для сучасної молоді».

 

Довідка:

Захід відбувся 12 жовтня 2023р. в ліцеї №13 «Успіх» м. Полтава.