Вчені ХПІ стали учасниками навчального туру та конференції у Фінляндії

Науковці ХПІ взяли участь у навчальному турі до Університету Аалто (м. Гельсінкі) та у щорічній конференції «Nordeep Deep Tech Business Summit» (м. Еспо) у Фінляндії. До складу першої делегації представників України увійшли начальник Науково-дослідної частини НТУ «ХПІ» Руслан Кривобок та професорка кафедри менеджменту, директорка Стартап-центру Spark харківського Політеху Наталія Шматько. Разом зі своїми українськими колегами вони презентували вітчизняну екосистему інновацій та технологічних досягнень нашої країни. Ці заходи стали унікальною можливістю налагодити контакти і обговорити подальшу співпрацю між академічними, приватними, державними секторами України та європейською науковою і підприємницькою спільнотою.

 Цьогорічний навчальний тур до Університету Аалто був присвячений розвитку інновацій в академічному середовищі та комерціалізації університетських наукових розробок. А конференція «Nordeep Deep Tech Business Summit» стала першим та єдиним європейським науковим форумом з фокусом на deep-tech (глибинні технології). Щороку вона збирає понад тисячу п’ятсот підприємців, дослідників, інвесторів, представників різних інституцій та медіа, зацікавлених у діючому тандемі науки і бізнесу. Учасники конференції 2023 року представили свої практичні кейси наукових розробок та обговорили важливі теми подальшого співробітництва на панельних дискусіях. Особливу зацікавленість зарубіжних фахівців викликала презентація української екосистеми та програм наукових досліджень і технологічних досягнень, яка відбулася на фасилітованих сесіях. Так, співпраця та партнерство із Університетом Аалто дозволить українським та європейським фахівцям об’єднати інноваційні дослідження в міждисциплінарному середовищі кооперації науки, бізнесу та мистецтва.

Відзначимо, що навчальний тур та конференція «Nordeep Deep Tech Business Summit» відбулися у співпраці з відділом інновацій фінського вишу та організацією ArcticStartup Events, яка обʼєднує стартап-підприємців, інвесторів, представників корпорацій та ЗМІ з понад 60-ти країн світу.

 

Довідка:

Українська делегація, до складу якої входили науковці ХПІ, організована у рамках ініціативи YEP «Підприємницький університет». Вона реалізується спільно з Міністерством цифрової трансформації України, Офісом з розвитку підприємництва та експорту, національним проєктом Дія. Бізнес, Міністерством освіти і науки України, Міністерством молоді та спорту України, Українським фондом стартапів, Genesis за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».