ХПІ відсвяткував День студентів

17 листопада Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» відзначив Міжнародний день студентів. В укритті  вишу відбулася низка святкових заходів, які організували Профком студентів та органи студентського самоврядування Харківського Політеху.  За традицією ректор ХПІ професор Євген Сокол нагородив кращих студентів університету, а молоді вчені ЗВО підготували для учасників  заходу цікаву Кахут вікторину. Яскраво та весело 16 листопада в ХПІ пройшов і «Студентський інтелект-батл», де за нагороди змагалися понад  сімдесяти  студентів із 18-ти вишів міста.  Також  напередодні Дня студентів Харківський міський голова Ігор Терехов вручив грамоти та цінні подарунки найкращим студентам міста за їх досягнення у навчанні. Серед нагороджених були і четверо харківських політехніків. Крім того, Палац студентів ХПІ підготував до свята онлайн концерт.

Привітання, нагороди від ректора

Із Міжнародним Днем студентів, який проходив  під гаслом «Вперше за два роки», представників молоді привітав ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол. Він зазначив, що радий бачити студентів не через екран монітора, а наживо. «Раніше така наша зустріч відбувалася у великій 12-й аудиторії ректорського корпусу, де ми підводили підсумки ваших успіхів. Але рашистська агресія зруйнувала наші плани в минулому і в цьому році. Попри це, керівництво НТУ «ХПІ» продовжує підтримувати своїх студентів та намагається в складних умовах зробити ваше життя насиченим та цікавим. Дякую Профкому студентів  нашого університету за прекрасну організацію свята та бажаю всім присутнім міцного здоровʼя, успіхів у навчанні, науці, спорті та творчості. Велику повагу висловлюю і вашим батькам, які допомагають вам опановувати нові знання та будувати свою майбутню карʼєру», – відзначив ректор.

Так, Євген Сокол вручив найкращим студентам ХПІ Подяки за активну участь у житті університету, волонтерську діяльність та громадську позицію. А після церемонії нагородження відбувся розіграш фірмового рюкзака НТУ «ХПІ».

З повним списком нагороджених до Дня студентів можна ознайомитись тут.

Кахут вікторина від молодих вчених

Захоплюючою і цікавою була Кахут вікторина, яку для студентів підготували молоді вчені харківського Політеху. Всіх її учасників підтримували викладачі, директори інститутів університету та їх заступники. “Ми будемо намагатися проводити такі заходи якнайчастіше, оскільки відмітили велику активність студентів і побачили, наскільки вони сумують за рідним Політехом”, –сказала організатор заходу, голова Первинної профспілкової організації  студентів ХПІ Анастасія Тарабанова.

 

«Інтелектуальний батл» в ХПІ

Гідно виступили студенти харківського Політеху і в «Інтелектуальному батлі», який організувало Управління у справах сім’ї та молоді Харківської міської ради та НТУ «ХПІ». Змагання, в яких взяли участь понад 70-ти студентів з 18-ти вишів міста, проходили в укритті ХПІ. Гра, яку підготували науковці Харківського Політеху, була спрямована на розвиток творчого мислення та навичок командної роботи, а також на популяризацію науки та освіти серед молоді. Команду ХПІ представляли: Михайло Бондаренко, Микита Шматько, Поліна Лавріненко та Олеся Шинкаренко. Переможці та призери батлу отримали кубки та медалі. Серед учасників також провели розіграш подарунків.

 

Нагороди від мера Харкова

Харківський міський голова Ігор Терехов відзначив найкращих студентів міста за їх досягнення у навчанні. Серед нагороджених були і харківські політехніки: Діана Дідух (Навчально-науковий інститут хімічних технологій та інженерії); Владислав Колоколов (Навчально-науковий інститут механічної інженерії і транспорту); Михайло Бондаренко (Навчально-науковий інститут енергетики, електроніки та електромеханіки) та Дмитро Соколенко (Навчально-науковий інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій).

 

Концерт від Палацу студентів ХПІ

До Міжнародного дня студентів Палац студентів ХПІ підготував святковий онлайн концерт «ПОЛІТЕХ – СЕЙШН».  У програмі: привітання від ректора НТУ «ХПІ» Євгена Сокола та яскраві, запальні творчі номери від провідних вокальних, танцювальних, спортивних та циркових колективів Палацу студентів.

Концерт можна подивитися тут:  https://youtu.be/fP31LpN9Fb0.

Довідка:

Міжнародний день студентів (International Students’ Day) відзначається щорічно 17 листопада. Був заснований у 1941 році на міжнародній зустрічі студентів країн, що боролися проти фашизму, яка відбулася у Лондоні (Велика Британія). Свято почали відзначати з 1946 року на згадку про чеських студентів-патріотів. Традиція святкувати День студента дійшла й до наших днів, свято відзначають студенти у багатьох країнах світу. Проведення Дня студента передує також Міжнародний студентський тиждень боротьби за мир та дружбу. В Україні свято було встановлено офіційно Указом Президента у 1999 року.