Нові конкурси Програми ЄС Еразмус+ на 2024 рік. Запрошуємо політехніків!

28 листопада 2023 р. Європейська комісія оголосила  новий конкурс Програми Еразмус+ на 2024 рік, прийнявши щорічну Програму Annual Work Programme 2024.  Завдяки збільшеному бюджету в €4.3 млн євро на наступний рік, Еразмус+ продовжить надавати можливості для обмінів на навчання та практики, стажування та викладання, створення проєктів транскордонного співробітництва у сфер освіти, професійного розвитку, молоді та спорту. Загалом відкрито 35 конкурсів.  Участь у Програмі Європейського Союзу можуть взяти як студенти, так і викладачі НТУ «ХПІ».

Діяльність в межах Програми Еразмус+ продовжуватиме об’єднувати людей та організації для роботи над чотирма головними пріоритетами: інклюзія, активне громадянство і демократичної участі, зелені та цифрові трансформації.

Програма Еразмус+ буде й надалі  підтримувати Україну та її громадян через спільні проєкти співпраці і проєкти мобільності задля розвитку нових компетентностей, зокрема для боротьби з дезінформацією та інтеграції тимчасово переміщених осіб у нову освітню систему.

Загалом для участі українських організацій як партнерів, які працюють у сферах освіти, молоді та спорту відкрито 35 конкурсів. Цього року два нові напрями – Розвиток потенціалу у сфері молоді та спорту, надали можливості організаціям з України бути заявниками та повноправними партнерами цих конкурсів, як і в 9-ти  інших у сфері вищої освіти.

Еразмус+ також продовжить свою ключову роль у популяризації спільних цінностей Європейського Союзу. Усі бенефіціари програми і діяльність, яку вони здійснюють, будуть відповідати та сприяти цінностям людської гідності та прав, свободи, демократії, рівності і верховенства права.

ОГОЛОШЕННЯ КОНКУРСІВ – Call for proposals 2024:

2024 Erasmus+ Work Programme (2024 annual work programme | Erasmus+ (europa.eu) )

2024 Erasmus+ Call for Proposals (EUR-Lex – C/2023/01262 – EN – EUR-Lex (europa.eu) )

2024 Erasmus+ Керівництво до Програми – Programme Guide (https://erasmus-plus.ec.europa.eu/erasmus-programme-guide )

Erasmus erasmus+international-2024 (erasmusinternational-2024.pdf (erasmusplus.org.ua) )

Factsheet on new Erasmus+ 2021-2027 programme (Erasmus+ 2021-2027 – Publications Office of the EU (europa.eu) )

Erasmus+ World Wide Webinar 2023: Recordings (Erasmus+ World Wide Webinar 2023: Recordings of the presentations are now available! (europa.eu) )

Skills and Talent Mobility (Commission proposes new measures on skills and talent (europa.eu) )

Пакет документів щодо впровадження Програми ЄС Еразмус+ FTOP (https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/how-to-participate/how-to-participate/1 )

Детально для підготовки бюджету за всіма напрямами конкурсів (Annotated Model Grant Agreement – AGA) – за посиланням aga_en.pdf (europa.eu)

Переклад документу українською мовою – за посиланням https://creativeeurope.in.ua/storage/documents/19102021/aga_ukr.pdf

КОНКУРСИ публікуються разом з документацію та аплікаційними формами до подання через відповідні портали Європейського Союзу FTOP (ЕАСЕА) та Erasmus+ and ESC (NA – Національних агентств Еразмус+).

Для успішної участі організацій в нових конкурсах Генеральний Директорат Європейської Комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту у співпраці з Європейським агентством із питань освіти і культури Європейської Комісії (ЕАСЕА) проводять низку міжнародних онлайн заходів щодо відкритих можливостей та умов конкурсів, так само як і Національний Еразмус+ офіс в Україні у співпраці з партнерами:

30 листопада 2023 р. – Online info session: Erasmus+ programme – Capacity Building in Higher Education

Грудень 2023 р. – Еразмус+ Інформаційні дні від Національного Еразмус+ офісу в Україні (слідкуйте за анонсами)

12 грудня 2023 р. – Info session – Capacity Building in the field of Youth – Call 2024

30 січня 2024 р. – Erasmus+ Sport Info Day 2024

Запрошуємо слідкувати за новинами  на сайті Національного Еразмус+ офіс в Україні та  підписатись на сторінку у мережі Фейсбук!

Нагадуємо, що всі ресурси НЕО в Україні тільки для безкоштовного використання і поширення з обов’язковим посиланням на джерело – Національний Еразмус+ офіс в Україні ©(Проєкт ЄС).