Набір студентів для навчання в США відкрито!

Організація «Освічена ініціатива» спільно із Посольством США в Україні запрошує студентів Харківського Політеху на одну з найпрестижніших програм обміну в світі. Global UGRAD надає можливість навчатися в акредитованих закладах вищої освіти в США, подорожувати та залучатися до семінарів з професійного розвитку. Подавай заявку та отримай шанс долучитися до учасників програми!

Державний департамент США оголошує відкритий конкурс для участі у 2024-2025 академічному році у програмі обміну для студентів бакалаврату вищих навчальних закладів (Global Undergraduate Exchange Program). Учасників програми обиратимуть за наступними критеріями: академічна успішність, лідерський потенціал, активність у громадському житті, володіння письмовою та розмовною англійською мовою, мотивація та готовність стати учасником програми обміну.

Фіналісти програми Global UGRAD будуть навчатися протягом одного академічного семестру в університетах Сполучених Штатах Америки за будь-якими спеціальностями, отримають можливість інтенсивного вивчення англійської мови та братимуть участь у волонтерській діяльності, семінарах з професійного розвитку та заходах з культурного збагачення.

Програма Global UGRAD надає можливість отримання стипендію на навчання протягом одного академічного семестру у всіх галузях на програмі бакалаврату в Сполучених Штатах Америки. Учасникам програми, які планують навчання в США за спеціальностями юриспруденція, медицина, ветеринарна медицина, фармакологія та іншими медичними спеціальностями пропонується вивчення тільки базових курсів з вищезазначених спеціальностей.

Програма для фіналістів конкурсу розпочнеться у США з вересня 2024 р. або з січня 2025 р.

Брати участь можуть студенти, які:

  • зараз проживають та навчаються в Україні на денній формі навчання на 1-2 курсі бакалаврату;
  • старше 18 років на дату початку програми в Сполучених Штатах;
  • продемонстрували лідерський потенціал через академічну роботу, залучення в громадську та позакласну діяльність;
  • володіють письмовою та розмовною англійською мовою;
  • мають можливість розпочати навчання в Сполучених Штатах у вересні 2024 або січні 2025;
  • після завершення програми повернуться в Україну та продовжать навчання принаймні один  академічний рік в своєму університеті в Україні.

Для того, щоб подати заявку на програму, необхідно надати:

  • заповнену аплікаційну форму,
  • 2 рекомендаційних листа,
  • колію закордонного паспорту або ID-картки,
  • довідку про навчання в університеті на денній формі разом із витягом з оцінками.

Дізнатись більше про програму можна за посиланням: https://ua.usembassy.gov/uk/education-culture-uk/global-ugrad-uk/

або скориставшись нашим зручним чат-ботом, де зібрана вся можлива інформація: https://t.me/UGRAD_Ukraine_bot

Для студентів СТАРШЕ 1-2 курсу є інші програми і можливості у США, про які можна дізнатися у Telegram-каналі @enlight_hub (https://t.me/enlight_hub ) від ГО “Освічена ініціатива”.

Довідка:

Global UGRAD –  одна із найпрестижніших програм обміну у світі, яку реалізують Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США, Посольство США в Україні та організація World Learning. Програма надає можливість налагодити співпрацю зі світовими освітніми інституціями. А безплатна академічна мобільність сприяє розвитку міжкультурних комунікацій, академічному та професійному розвитку студентської молоді. Після завершення програми учасники зобовʼязані повернутися в Україну та продовжити навчання як мінімум один рік, що забезпечить передачу ними свого досвіду рідному університетові та Україні.