Інститут ХПІ влаштував фестиваль з гуманітарної освіти в Полтаві

Понад півсотні гостей, оффлайн формат і незвичайна локація.  Навчально-науковий інститут соціально-гуманітарних технологій Харківського Політеху організував профорієнтаційний фестиваль «Сучасні технології гуманітарної освіти» у Полтаві. На старшокласників чекала низка цікавих і пізнавальних заходів про: штучний інтелект, що надає соціально-психологічну підтримку;  розуміння суспільства та покращення фізичних та спортивних навичок; можливості, які відкриває вивчення іноземних мов тощо.

У програму фестивалю «Сучасні технології гуманітарної освіти» від Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарних технологій (ННІ СГТ)  НТУ «ХПІ» увійшло багато  заходів. Серед них: зустріч із директором Інституту Андрієм Кіпенським, представником Центральної приймальної комісії університету Сергієм Вировцем, завідувачами кафедр. Абітурієнти залюбки взяли участь у Kahoot та ознайомилися із надбаннями кафедр. Так, їм презентували чат-бот Elomia – штучний інтелект, що спрямований на підтримку людей, які потребують психологічної допомоги; арт терапевтичні техніки для відновлення організму; спеціальну гру для вивчення іноземних мов тощо.

Гостями фестивалю стало понад півсотні школярів, які зацікавилися спеціальностями  та можливостями ННІ СГТ. Подія відбулася 25 листопада 2023 р. на базі Полтавського політехнічного фахового коледжу НТУ «ХПІ». Відвідувачі зазначили, що професії, які опановують в Інституті, дуже важливі для  для розвитку та відновлення України та чекають на наступні заходи.

 

 

Довідка:

Навчально-науковий інститут соціально-гуманітарних технологій – єдиний інститут в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут», який проводить підготовку бакалаврів, магістрів та докторів філософії за освітніми педагогічними, гуманітарними та поведінковими напрямами.  Серед освітніх програм підготовки бакалаврів: психологія; соціальна робота;  германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська; прикладна та комп’ютерна лінгвістика; соціологія управління; цифрове врядування;  фізична культура і спорт.