Профорієнтаційний вихідний від науковців МІТ Харківського Політеху

Викладачі Харківського Політеху організували цікаві вихідні для старшокласників різних навчальних закладів. Більше 30-ти  учнів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, коледжів Харкова долучилися до пізнавального заходу від Навчально-наукового інституту механічної інженерії і транспорту(ННІ МІТ) НТУ «ХПІ». Майбутні абітурієнти дізналися про структуру інституту, особливості навчання та можливості, доторкнулися до наукової сторони студентства, а також взяли участь у цікавій Kahoot вікторині із нагородженням переможців. Захід відбувся в бомбосховищі Харківського Політеху.

У суботу, 2 грудня пройшов довгоочікуваний «Вихідний з Навчально науковим інститутом механічної інженерії і транспорту». Захід мав на меті показати майбутнім абітурієнтам цікавий та насичений світ студентства НТУ «ХПІ». Інститут гостям представив директор ННІ МІТ – Віталій Епіфанов. Він висвітлив основні особливості структурного підрозділу університету, можливості, які відкриваються перед студентами (програми академічної мобільності, програми подвійних дипломів тощо). Віталій Єпіфанов наголосив на перспективності освіти в області механічної інженерії та підтримці з боку держави в підготовці інженерів для сталого розвитку післявоєнної України. Доповідь директора була підкріплена виступами представників 14-ти  випускових кафедр ННІ МІТ, які коротко презентували відповідні кафедри в форматі Kahoot вікторини.

Вихідний разом із Навчально науковим інститутом механічної інженерії і транспорту  об’єднав більше 30-ти старшокласників загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, коледжів Харкова, а також їх батьків. Зустріч у форматі «face-to-face» була підкріплена жвавою дискусією між майбутніми абітурієнтами і їх батьками із представниками науково-викладацької спільноти ННІМІТ щодо працевлаштування, конкурентоспроможність фахівця, особливостей теоретичного і практичного навчання тощо.

Емоційна складова заходу була забезпечена цікавістю до участі в Kahoot вікторині та боротьбою за цінні та корисні подарунки. Після нагородження переможців  інтелектуальної гри гості докладніше познайомилися із кафедрами, їх науковими розробками та особливостями у вільних бесідах.

 

Довідка:

Навчально-науковий інститут механічної інженерії і транспорту був створений у 2018 році на базі факультетів: машинобудівного, механіко-технологічного та транспортного машинобудування. До складу ННІ МІТ входять  15 кафедр. Навчальний процес забезпечує підготовку кваліфікованих фахівців. Сьогодні в інституті навчається близько 1500 вітчизняних студентів (1250 – бюджетна форма навчання, 250 – контрактна) за 8 спеціальностями по 29 освітнім програмам. В інституті здобувають освіту близько 80-ти  іноземних студентів  з більш ніж 15 країн світу.

Науково-дослідні роботи вчених інституту спрямовані на інноваційний розвиток країни. Створюються нові технології для сучасних виробництв, нові зразки техніки. В інституті працюють наукові школи, які ведуть фундаментальні та прикладні дослідження в галузі механіки, машинобудування, матеріалознавства, гідроенергетики, транспорту, екології та інших. В інституті виконуються 3 фундаментальних і 5 прикладних наукових робіт обсягом понад 6 млн. грн.

Інститут має творчі стосунки з університетами іноземних держав, що дозволяє йому інтегруватися в світовий науковий та освітній простір. На підставі грантів щорічно викладачі та студенти виїжджають до закордонних університетів на включене навчання, виробничу практику, наукові конференції та стажування.