Проєкт ХПІ з діагностики серця – серед лідерів «Startup прорив 2023»

Стартап «HealthHelper» науковців ХПІ взяв участь у фіналі проєкту «R&D та молодіжне підприємництво» та посів третє місце у Всеукраїнському конкурсі «Startup прорив 2023». «HealthHelper» є  інноваційним пристроєм, що забезпечує лікарям легкий та доступний спосіб діагностики хвороб серцево-судинної системи, надаючи точну медичну інформацію. Автори розробки – професорка кафедри підприємництва, торгівлі і логістики ХПІ Олена Сергієнко та її колеги аспірант Павло Самусь і доцент Ігор Соснов. За перемогу у конкурсі, в якому змагалися 16 команд, вони отримали сертифікати на суму 10 тис. грн.  Проєкт був організований «Tech StartUp School» Національного університету «Львівська політехніка» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). В ньому взяли участь понад 500 викладачів, студентів та молодих підприємців.

Стартап «HealthHelper» науковців Харківського Політеху  увійшов до фіналу проєкту «R&D та молодіжне підприємництво», метою якого є розвиток молодіжного підприємництва та інноваційного дослідження в університетах  України. Розробка вчених ХПІ також посіла третє місце у Всеукраїнському конкурсі «Startup прорив 2023». Авторами стартапу «HealthHelper» є професорка кафедри підприємництва, торгівлі і логістики Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу ХПІ Олена Сергієнко та її колеги на кафедрі аспірант Павло Самусь і доцент Ігор Соснов.

Відзначимо, що минулого року команда стартап проєкту Харківського Політеху виграла грант міжнародного фонду у розмірі 5000 доларів для подальшого розвитку та представила «HealthHelper» на найбільшій в світі міжнародній медичній виставці «MEDICA 2023».  Автори розробки також вибороли «бронзу» за результатами фінального пітчу першого в Україні Hardware Engineering Hackathon (Хакатона з апаратної інженерії).

Команда «HealthHelper» висловлює подяку організаторам проєкту «R&D та молодіжне підприємництво» і конкурсу «Startup прорив 2023» за надану можливість розвивати свою ідею, отримати цінний досвід та зворотний зв’язок. Науковці ХПІ сподіваються на подальшу співпрацю зі своїми менторами, експертами тощо.

Підготовка та проведення проєкту стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проєкту «Економічна підтримка України».

 Довідка:

R&D та молодіжне підприємництво – спільний проєкт у напрямку розвитку молодіжного підприємництва та інноваційного дослідження і розвитку в Українських вишах, адже молодь може змінити світ, створивши інноваційні рішення сьогодення і майбутнього.

Стартап «Health Helper» ХПІ – безконтактна методологія вимірювання швидкості крові та артеріального тиску з метою раннього виявлення серцево-судинних захворювань. Проєкт представляє інноваційний пристрій, який забезпечує лікарям легкий та доступний спосіб діагностики хвороб серцево-судинної системи, надаючи точну медичну інформацію. Ця технологія вимірювання кровотоку та кров’яного тиску дозволяє стежити за своїм здоров’ям, розрахувати показники для ранньої діагностики захворювання. Пристрій доступний і компактний, здійснює швидке обстеження. Отриманих результатів достатньо для ранньої діагностики кров’яного тиску, стану судин, здоров’я серця, виявлення дефектів та тромбів. Прилад може бути використаний як у медичних закладах, так і в домашніх умовах.