Науковці США надіслали лист подяки харківським політехнікам

Провідні вчені Політехнічного інституту і університету штату Вірджинія (Virginia Polytechnic Institute and State University) надіслали лист підтримки Україні та Національному технічному університету «ХПІ». Американські науковці подякували харківським політехнікам за багаторічну співпрацю та спільну конференцію «Актуальні проблеми соціального розвитку в суспільстві змін», яка,  попри складну воєнну ситуацію, відбулася онлайн наприкінці березня цього року. «У той самий час, коли проводився обстріл міста Харкова, науковці багатьох країн зібралися разом та обговорювали питання педагогічного лідерства, розвитку педагогічної науки, проблеми рівності та мирної співпраці всіх націй нашої планети», сказано у листі, який був підписаний професором Джозефом Мукуні, доктором Керролом Муленом и доктором Чарльзом Лоурі.  Публікуємо переклад листа українською.

Шановний  ректоре НТУ «ХПІ» Євген Сокол!

В рамках Меморандуму про  співробітництво  Memorandum of Understanding between National Technical University “Kharkiv Polytechnic Institute” (NTU “KhPI”) and Virginia Polytechnic Institute and State University (“Virginia Tech” or “VT”) ми, група науковців з університету Вірджинія Тек, плідно працюємо з вашим університетом протягом останніх двох років: проводимо спільні конференції, Круглі столи, зустрічі; видаємо спільні наукові посібники та статті тощо.

Ми хотіли б висловити нашу повну підтримку Україні в цілому та Національному технічному університету «Харківський політехнічний інститут» у цей дуже непростий час.

Особливо було приємно брати участь у ІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми соціального розвитку в суспільстві змін», яка була організована кафедрою педагогіки та психології управління соціальними системами імені академіка І.А. Зязюна Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарних технологій НТУ «ХПІ» та відбулася онлайн 28-30 березня 2024 року.

У той самий час, коли проводився обстріл міста Харкова, науковці багатьох країн зібралися разом та обговорювали питання педагогічного лідерства, розвитку педагогічної науки, проблеми рівності та мирної співпраці всіх націй нашої планети.

Ми закликаємо міжнародне співтовариство підтримати Україну в її боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність. Ми віримо, що лише через спільні зусилля та солідарність з науковцями України вдасться подолати всі перешкоди на шляху до забезпечення миру в Україні та налагодити ще більш ефективну співпрацю між нашими університетами.

Підписи провідних професорів університету Вірджинія Тек, США:

Проф. Джозеф Мукуні

Доктор Керрол Мулен

Доктор Чарльз Лоурі

 

Довідка:

Політехнічний інститут і університет штату Вірджинія (англ. Virginia Polytechnic Institute and State University), також відомий як Вірджинський Тек (англ. Virginia Tech) — вищий навчальний заклад в місті Блексбург, штат Вірджинія, Сполучені Штати Америки. В університеті на різних факультетах навчається понад 30 тисяч студентів і працює майже півтори тисячі викладачів.