Неймовірні результати борців ХПІ!

Спортсмени НТУ «ХПІ»  стали переможцями та призерами чемпіонату України з вільної боротьби U20. У ваговій категорії 61 кг «золото» здобув Віктор Бороган, срібні медалі завоювали Максим Бугаєць – вагова категорія 92 кг та Микита Ріяко – 97 кг. За результатами змагань Віктор  виборов право представляти національну команду України на чемпіонаті Європи в Сербії, а Максим і Микита стали реальними претендентами на участь у Чемпіонаті світу в Іспанії. Всеукраїнський турнір з вільної боротьби об’єднав 170 найсильніших спортсменів з різних регіонів країни віком до 20 років.

Одну золоту та дві срібні медалі завоювали спортсмени Харківського Політеху на чемпіонаті України з вільної боротьби U20. Переможцем турніру у ваговій категорії 61 кг став студент Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарних технологій ХПІ Віктор Бороган. Другу сходинку почесного п’єдесталу зайняли студент Навчально-наукового інституту комп’ютерного моделювання, прикладної фізики та математики ХПІ Максим Бугаєць – вагова категорія 92 кг та ще один представник інституту соціально-гуманітарних технологій Микита Ріяко – 97 кг. До «п’ятірки» найкращих чемпіонату увійшов студент Навчально-наукового інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій ХПІ Юрій Тарасов.

За результатами змагань Віктор Бороган виборов право представляти національну команду України на чемпіонаті Європи, який відбудеться у червні 2024 року у Сербії. Максим Бугаєць, який на турнірі виконав норматив майстра спорту України, та Микита Ріяко стали реальним претендентами на участь у чемпіонаті світу в Іспанії.

Так, успіх збірної НТУ «ХПІ» на чемпіонаті України з вільної боротьби можна назвати історичним та неймовірним. Серед десяти вагових категорій в трьох із них у фіналі змагались саме спортсмени Харківського Політеху.

Зазначимо, що вдалий виступ наших спортсменів відбувся завдяки професіоналізму та злагодженій роботі тренерського штабу спортивного клубу з вільної боротьби «Колізей» НТУ «ХПІ» та підтримці ректорату ХПІ.

Вітаємо наших спортсменів та їх тренерів з чудовим результатом на всеукраїнському турнірі і бажаємо їм нових яскравих перемог!

 

 Довідка:

Чемпіонат України з вільної боротьби U-20 відбувся 13-14 квітня в м. Звягель Житомирської області. Змагання об’єднали 170 спортсменів з різних регіонів країни. Турнір став відбірковим етапом для участі борців у чемпіонатах світу та Європи.