В ХПІ відбудеться фінал першого в Харкові Всеукраїнського фестивалю інновацій

У понеділок, 29 квітня 2024року, в укритті Харківського Політеху відбудеться фінальний турнір унікальної події для Харкова — Всеукраїнського  фестивалю інновацій. Його організатори:  стартап-центр «SPARK» НТУ «ХПІ» разом з МОН України та Українським фондом стартапів. Фестиваль стартував на початку квітня, в ньому взяли участь як проєкти з України, так і Нідерландів та Китаю. До фіналу дійшли 18 найактуальніших стартапів з різних галузей: військової, медичної, культурної тощо. Серед спікерів події: Міністр стратегічної промисловості України  Олександр Камишін, ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол, представники партнерів. Формат заходу: офлайн та онлайн.

Загалом Всеукраїнський фестиваль інноваці , який стартував на початку квітня, зібрав 86 стартап проєктів з різних міст України: Львова, Рівного, Кам’янець-Подільського, Херсона, Києва, Запоріжжя  Харкова, а також з Нідерландів та Китаю. У фінальну стадію пройшли 18 найцікавішіх та найактуальнішіх стартапів. Серед них: стартап MineGuard (комплект дронів для дистанційного виявлення мін з точністю 95%);  стартап IZOSTERA( теплозвукоізоляційний матеріал з морських водоростей, що вирішує проблему тепло- і звукоізоляції будинків сучасним матеріалом з екологічної сировини); стартап Time Traveler`s Art( додаток для вивчення класичного мистецтва, який допомагає любителям мистецтва та професіоналам мистецтва, які хочуть насолоджуватися естетичним задоволенням і розширювати свої знання, віртуально переживати інтерактивні виставки, експозиції, цифрові музеї тощо, на відміну від класичних музеїв).

Фінал фестивалю відбудеться 29 квітня 2024 року в укритті НТУ «ХПІ» у форматі офлайн та онлайн. Захід відкриє ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол. Серед спікерів події планується: Міністр стратегічної промисловості України Олександр Миколайович Камишін, представники співорганізаторів фестивалю та партнерів.  На захід також запрошена Директор департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко. Переможці фестивалю отримають нагороди: ноутбуки, планшети, зовнішні жорсткі диски та заохочувальні сувеніри.

Організатори та співорганізатори фестивалю: Міністерство освіти і науки України, Український фонд стартапів, ТОВ «Науковий парк НТУ «ХПІ», Українська асоціація з розвитку менеджменту та бізнес освіти, Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній спільно з партнерами— стартап-акселератором YEP!; StartGlocal Rhine-Waal University of Applied Sciences; Китайсько-українською спільною платформою інноваційного співробітництва (Heilongjiang Huayue Oriental Enterprise Management Consulting Co., Ltd); Українським національним офісом інтелектуальної власності та інновацій; а також відомими експертами з різних країн, працюють над створенням умов для підтримки та розвитку інноваційного потенціалу України.

Контактна особа:  Юлія Татаринцева.Телефон: +380662275765, Електронна пошта: yulia.tataryntseva@khpi.edu.ua

Довідка:

Всеукраїнський  фестиваль інновацій від «SPARK» НТУ «ХПІ» є платформою для обміну ідеями та розвитку студентського підприємницького середовища в Україні.  Основні цілі  фестивалю: розвиток інноваційної інфраструктури університету; відновлення економіки України; популяризація досягнень науки, техніки та інноваційних технологій; сприяння формуванню середовища підприємництва та розвитку навичок розробки інноваційних проектів; підвищення конкурентоспроможності на ринку праці через розвиток навичок та інтеграцію моделі підприємства в системі освіти; популяризація розробок інноваторів та залучення інвесторів до перспективних проєктів; розвиток соціального партнерства та співпраці з бізнес-структурами.