Харківські політехніки відзначили День психолога

У ХПІ відсвяткували Всеукраїнський День психолога. Захід організувала кафедра педагогіки та психології управління соціальними системами імені академіка І. А. Зязюна НТУ «ХПІ». Подія об’єднала понад 100 викладачів, студентів, абітурієнтів і випускників кафедри. Свято  психологів відбулося в офлайн та онлайн форматах у Харківському прес-центрі «Накипіло».

З привітальним словом до студентів звернулася завідувачка кафедри педагогіки та психології управління соціальними системами імені академіка І. А. Зязюна (ППУСС) ХПІ професорка Ніна Підбуцька. «Ми працюємо для того, щоб ви стали висококваліфікованими психологами, яких зараз, як ніколи, потребує наше суспільство. Я вдячна всім вам за те, що ви приєдналися до нашої дружньої команди. Сподіваюся, що ви відчуваєте підтримку і турботу викладачів, їх щоденну працю задля вашого професійного розвитку. Ми прагнемо не тільки дати вам якісні знання, а й зробити вас щасливими в майбутній професій і в житті в цілому», – зазначила завідувачка кафедри.

Всім учасникам свята побажання творчої наснаги, сил та оптимізму висловили директор Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарних технологій ХПІ професор Андрій Кіпенський та засновник кафедри ППУСС Харківського Політеху професор Олександр Романовський.

Так, доцентка кафедри Анастасія Книш виступила із доповіддю «Digital Health інструменти в забезпеченні ментального здоров’я». А першокурсники розповіли про важливість та актуальність професії психолога у нашому житті; необхідну допомогу людям; обмін досвідом зі своїми закордонними колегами; шлях розвитку молодого психолога. З існуючими лайфхаками у професії ознайомила всіх присутніх практикуюча психологиня, випускниця кафедри Ольга Овчиннікова, а студентка 3-го курсу Юлія Сава поділилася враженнями від того, як психологія змінила її життя.

Крім того, для учасників заходу були проведені психологічні ігри та цікава Kahoot-вікторина, переможці якої були нагороджені цінними подарунками. Організатори свята отримали багато слів вдячності за теплу зустріч та можливість побачитися з одногрупниками і викладачами, за живе спілкування у наш складний час.

Відеоролик свята можна подивитися за посиланням:  https://www.facebook.com/reel/1406994926656302

 

 

Довідка:

Щороку 23 квітня в Україні відзначається День психолога. Україна – одна з небагатьох країн, де є офіційне свято психологів. Навіть міжнародне співтовариство психологів не має окремого дня, хоча існує День психічного здоров’я 10 жовтня. Професія психолога важлива за всіх часів – ці фахівці рятують безліч людей і зберігають цілими сім’ї. Під час війни робота психологів стала ще важливішою, адже майже всі військові та переселенці потребують психологічної допомоги.

Кафедра педагогіки та психології управління соціальними системами ім.акад. І.А.Зязюна – перша та єдина в Україні кафедра серед технічних ЗВО України, яка цілеспрямовано займається проблемами лідерства та управлінської підготовки на різних рівнях освіти. Тут готують спеціалістів за напрямами: адміністративний менеджмент, педагогіка вищої школи, психологія. З 2000 року на кафедрі функціонує наукова школа лідерства «Формування особистості лідера в науці, освіті, бізнесі».