Бадмінтоністи ХПІ завоювали «бронзу» Всеукраїнської Універсіади

В місті Кам’янець-Подільський відбулася літня Універсіада України з бадмінтону. Збірна Харківського Політеху здобула шість комплектів нагород та посіла 3-є місце в командному заліку. Першу та другу сходинку на п’єдесталі пошани розділили Кам’янець-Подільський національний університет ім. Івана Огієнка та Львівський національний університет ім. Івана Франка. Загалом у змаганнях взяли участь понад 75 спортсменів із 15 закладів вищої освіти країни. Харків був представлений єдиною командою – Національного технічного університету «ХПІ».

За підсумками турніру студенти Харківського Політеху завоювали три з п’яти можливих золотих медалей особистого заліку. У жіночій одиночній категорії переможницею Універсіади стала студентка Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарних технологій ХПІ, майстер спорту України Софія Лаврова. Ще одна представниця цього інституту, майстер спорту України Варвара Фролова виборола у одиночній категорії бронзову медаль. У жіночому парному розряді Софія та Варвара стали чемпіонками змагань.

Так, переможцями Універсіади у змішаній парній категорії стали студенти Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарних технологій ХПІ, майстри спорту України Віталій Рева та Анастасія Єрохіна. У міксті представник Навчально-наукового інституту комп’ютерного моделювання, прикладної фізики та математики ХПІ Дмитро Рябовол та Варвара Фролова посіли 3-є місце. Бронзова нагорода у чоловічому одиночному розряді і на рахунку Віталія Реви. Пара Максим Гальперін – студент Навчально-наукового інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій ХПІ і Дмитро Рябовол зупинилися за крок до завітної призової зони і потрапили до «четвірки» найкращих.

Відзначимо, що до змагань команду Харківського Політеху готували головний тренер збірної ХПІ з бадмінтону, старший викладач кафедри фізичного виховання ХПІ Вікторія Любієва, Михайло Стерін та Маргарита Тринько.

Попри те, що багато лідерів команди харківських політехніків зараз перебувають за кордоном, збірна НТУ «ХПІ» в черговий раз виступила на високому рівні. Зазначимо, що вже протягом багатьох років команда Харківського Політеху займає призові місця в Універсіаді України з бадмінтону.

Довідка:

XIХ літня Універсіада України відбулася 13-16 травня у місті Кам’янець-Подільський Хмельницької області.