Бадмінтоністи ХПІ завоювали Кубок України

У Києві завершилися змагання за Кубок України з бадмінтону, в яких взяли участь сто кращих спортсменів країни. Політехніки вибороли два «золота», одне «срібло» і три «бронзи» ​​у чотирьох з п’яти категорій, представлених на турнірі.

Студентка НТУ «ХПІ» Марина Ільїнська зійшла на перше місце п’єдесталу двічі — в жіночій одиночній та жіночої парній категоріях (разом з партнеркою Єлизаветою Жаркою). В одиночній категорії взяла «бронзу» студентка Анна Міхалькова. Викладач кафедри фізвиховання Політеху Віталій Конов і студент ХПІ Олександр Шмундяк посіли друге місце в чоловічій парній категорії. Віталій також отримав «бронзу» в змішаній категорії разом із студенткою вишу Владиславою Лісною. Студентка ХПІ Анастасія Прозорова з партнеркою Валерією Рудаковою посіли третє місце в жіночій парній категорії.

Півфінальні ігри відбулися 1 лютого. У жіночій одиночній категорії Марина Ільїнська здолала Христину Джангобекову з рахунком 21:12, 17:21, 21:12. Пара Віталій Конов — Олександр Шмундяк перемогли дует Владислав Булденко — Микола Мартиненко (21:12, 21:16). Також у півфіналі жіночої парної категорії Марина Ільїнська разом з Єлизаветою Жаркою виграла у Христини Джангобекової та Дар’ї Самарчанц (21:8, 21:19).

Ще один дует у складі Анастасії Прозорової та Валерії Рудакової не пройшов півфінальні гри, поступившись Юлії Казаріновій та Олені Прус (12:21, 21:9, 21:11). А змішана пара Віталій Конов — Владислава Лісна програли дуету Кирило Леонов — Наталія Войцех (18:21, 21:16, 21:12). Також не дійшла до фіналу Анна Міхалькова, поступившись Наталії Войцех з рахунком 21:11 21:11.

У фіналі, який відбувся 2 лютого, Марина Ільїнська зіграла двічі. Вона здолала Наталю Войцех в одиночній категорії з рахунком 21:16 19:21, 21:13, а разом з Єлизаветою Жаркою посіла перше місце в жіночій парній категорії, обігравши дует Юлія Казарінова — Олена Пріус (21:8, 21:9).

У фінальних іграх не зіграв дует Віталій Конов — Олександр Шмундяк, через травму В.Конова. Таким чином перше місце автоматично дісталося їхнім суперникам — Івану Дружченку та Олександру Колеснику, а політехніки отримали «срібло» чемпіонату.

Змагання проходили в Київському університеті фізичної культури з 30 січня по 2 лютого 2019 року. З усіма результатами Чемпіонату можна ознайомитись за посиланням.

Довідка:

Бадмінтоністи НТУ «ХПІ» є постійним призерами різних чемпіонатів України, Європи, Світу.

Так, пара Марина Ільїнська — Єлизавета Жарка стала бронзовим призером міжнародного турніру Yonex Estonian International 2019, який проходив у Таллінні (Естонія) з 10 по 13 січня 2019 року.

Пара Олександр Шмундяк — Віталій Конов посіла перше місце і стала володарем Кубку України, який відбувся наприкінці 2018 року.

Бадмінтоністка Анастасія Прозорова виграла в парі зі студентом ХПІ Михайлом Махновським «золото» міжнародного турніру Hatzor International 2018, який проходив у жовтні в Ізраїлі. Вона також стала срібним призером III юнацьких Олімпійських ігор-2018, які проходили в Аргентині, завоювавши першу в історії українського бадмінтону олімпійську медаль.

Влітку 2018 року бадмінтоністи ХПІ завоювали на IV Європейських університетських іграх найбільшу кількість медалей для збірної України — одне «золото» і три «бронзи». Це перше місце в парній жіночій категорії (Марина Ільїнська, Владислава Лісна), і три «бронзи» ​​в одиночних категоріях (Марина Ільїнська, Владислава Лісна і Олександр Шмундяк).