Танцювальний колектив Політеху привіз Гран-прі з Італії

Народний ансамбль народного танцю (НАНТ) «Україна» Палацу студентів НТУ «ХПІ» взяв участь в XlX Міжнародному фольклорному фестивалі «International Grand Prize of the Folklore». Він проходив в Італії, а учасниками стали колективи з України, Чехії, Італії, Болгарії та Угорщини. За підсумками творчих змагань, НАНТ «Україна» завоював Гран-прі «за яскравість і самобутність», а також почесну нагороду від Centro Studi Tradizioni Popolari Canterini Peloritani.

Фестиваль проходив в італійській провінції Удіне, в містечку Ліньяно-Сабб’ядоро з 5 по 8 вересня 2019 р. Тут учасники не лише представляли фольклор своєї країни в рамках конкурсної програми, але й обмінювалися танцювальними навичками на вечорах-знайомствах. Серед колективів-учасників — сім танцювальних, два вокально-хореографічних і один вокальний: «Brnensky valasek», Associazione gruppo folke «I nuraghi», Gruppo folk «Lazur», Gruppo folklorico «Gigetto» (del bicchiere), Talent art school talent dance, Folk dance group «Zapovit», Folk dance Encemble «Ukraine», Folk dance Ensemble «Zakabluky», Encemble song and dance «Zabava», Hafiz Darbari (honoret artist). За підсумками фестивалю, у НАНТ «Україна» дві нагороди — Гран-прі за яскравість і самобутність, почесний диплом від Centro Studi Tradizioni Popolari Canterini Peloritani.

Відзначимо, що фестиваль проходив за підтримки Центру дослідження народних традицій «Centro Studi Tradizione Popolari Canterini Peloritani» (Італія).

Нагадаємо, раніше Народний ансамбль народного танцю «Україна» Палацу студентів НТУ «ХПІ» взяв участь в міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Золоте руно», який проходив в Грузії. За підсумки конкурсу колектив харківського Політеху завоював Гран-прі фестивалю.