Академія Cisco ХПІ запрошує на IT-курси

Представники Академії Cisco НТУ «ХПІ» провели інтернет-семінар для заступників директорів з навчальної, навчально-методичної роботи, методистів закладів професійної та професійно-технічної освіти Харківського регіону. Політехніки розповіли про напрями діяльності Академії Cisco, курси навчання, їх формати, можливість отримання міжнародного сертифікату.

Спікерами заходу були представники Центру підтримки академій Cisco «Kharkiv Polytechnic Institute», а також кафедр «Системи інформації ім. В.О. Кравця», «Розподілені інформаційні системи і хмарні технології».

Зокрема, керівник Центру підтримки академії Cisco «Kharkiv Polytechnic Institute» Наталія Дженюк розповіла про структуру та завдання академії, про курси, які академія пропонує для викладання у навчальних закладах або для самостійного вивчення школярам, ​​студентам, і всім охочим.

Серед програм для навчання — мережні технології, операційні системи (ОС) та IТ, програмування, інтернет речей, кібербезпека та автоматизація інфраструктури. Випускники цих курсів зможуть отримати міжнародний сертифікат Cisco.

Крім того, було обговорено питання співпраці факультету комп’ютерних та інформаційних технологій (КІТ) і Академії Cisco ХПІ з установами професійної (професійно-технічної) освіти міста Харкова та області.

Зазначимо, що слухачами курсів Академії мережних технологій Cisco «Kharkiv Polytechnic Institute» можуть стати всі охочі. Формат занять — індивідуальне навчання на базі факультету КІТ, безкоштовне використання курсів академії Cisco для викладання дисциплін у навчальних закладах. Курси доступні для громадян з різним рівнем знань — від початкового до просунутого.

Контакти для запису на курси: сisco.ntu.khpi@gmail.com, тел. +380663757199 — керівник Центру підтримки академії Cisco «Kharkiv Polytechnic Institute» Дженюк Наталія Володимирівна.

Подробиці також можна знайти на сайті: http://web.kpi.kharkov.ua/cisco/

Довідка:

Американська корпорація Cisco — провідний в світі виробник телекомунікаційного устаткування. З 1996 року компанія створює міжнародну мережу академій для підготовки фахівців, навчання в яких здійснюється за єдиною програмою.

Академія Cisco при НТУ «ХПІ» створена за грантом НАТО в 2007 році на базі кафедри «Системи інформації ім. В.О. Кравця». За цей час професійні курси пройшли близько 800 осіб, серед них — студенти, викладачі вишів, зокрема військових, вчителі, працівники промислових підприємств Харкова, Дніпра і Маріуполя, офіцери центру кіберзахисту (Полтава), працівники компаній інтернет-провайдерів Харкова. Початкові курси пройшли близько 20000 осіб (школярі, студенти, вчителі шкіл з різних областей України, більшість — з Полтавської, Черкаської, Харківської, Чернігівської та Сумської).

У 2018 році Академії Cisco Kharkiv Polytechnic Institute присудили звання «Premier Academy Support Center». Статус Premier дають за якість навчання, підтримку академій Cisco і кількість учнів. Його отримують близько 10% організацій, що працюють як Центри підготовки інструкторів та підтримки цієї програми в світі. А влітку 2020 року академія при НТУ «ХПІ» потрапила до списку 30-ти кращих представництв компанії Cisco в світі.

Академія Cisco Kharkiv Polytechnic Institute входить до організаційних комітетів багатьох всеукраїнських ініціатив компанії Cisco, які спрямовані на підвищення рівня обізнаності та поліпшення компетенцій школярів, вчителів, студентів, викладачів у сфері інформаційних технологій і кібербезпеки.