Привітання ректора ХПІ Євгена Сокола з початком навчального року

1 вересня 2022 року ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол звернувся до студентів та викладачів університету.

 Дорогі політехніки!

 Вітаю вас із початком нового навчального року! На жаль, сьогодні він стартує за умов війни. Тому головним пріоритетом для нас є забезпечення безпеки для студентів та співробітників вишу, у зв’язку з чим навчання проходитиме у дистанційному форматі. Незважаючи на складні умови, Харківський Політех продовжує роботу. Перебуваючи у різних містах України та інших країнах, викладачі, вчені продовжують виконувати свої обов’язки — проводять заняття онлайн, навчають, досліджують, займаються підготовкою майбутніх спеціалістів.

Ми пишаємось нашими студентами, які прославляють Україну та ХПІ на світовій арені — у спорті, науці, стартапах, культурі та в інших сферах, беруть участь у міжнародних програмах та проєктах. Наші вчені представляють свої напрацювання на форумах та обмінюються досвідом із колегами з різних країн світу. У свою чергу Харківський Політех продовжує розвиватися, підтримуючи статус кращого технічного вишу країни, і розширюючи коло партнерів. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб наші випускники були конкурентними фахівцями світового рівня з активною життєвою позицією. Сьогодні, як ніколи, важливо поєднувати зусилля, підтримувати та боротися за Україну на всіх фронтах, у тому числі освітньо-науковому!

Ми продовжуємо йти вперед! Так, навчальний рік для II, III, IV, VI курсів починається 1 вересня, а для I і V курсів — з 12 вересня. За рішенням Харківської обласної військової адміністрації всі навчальні процеси проводяться онлайн. Крім того, у ХПІ запроваджується шестиденне навчання з метою оптимізації навчального процесу для економії енергоресурсів. Таким чином, осінній семестр закінчиться 7 грудня. Хочу відзначити, що навчання онлайн — це вже відпрацьований за час пандемії Covid-19 варіант навчального процесу університету. У НТУ «ХПІ» він забезпечує також проведення лабораторних, практичних та курсових робіт.

Цього року в онлайн форматі пройде і урочисте свято для першокурсників – Посвята в студенти НТУ «ХПІ». Воно відбудеться 11 вересня.

Шановні студенти, викладачі, співробітники Харківського Політеху, робота кожного з вас важлива не лише для університету, а й для всієї країни! Бажаю вам та вашим рідним здоров’я та мирного неба над головою! Ми всі боремося за нашу країну, де б ми не були. І немає сумнівів, що Україна переможе!

Підтримуємо та віримо у ЗСУ! Слава Україні!

 

                                                            З повагою,

ректор НТУ «ХПІ»,

член-кореспондент Національної академії наук України,

д.т.н.,  професор Євген Сокол