ХПІ організував Посвяту в психологи -2023

Вперше з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, кафедра педагогіки та психології управління соціальними системами Харківського Політеху організувала «Посвяту в психологи» в оффлайн форматі. Захід об’єднав понад двадцять студентів перших та п’ятих курсів кафедри «наживо» і більше сорока осіб онлайн. Учасники знайомилися  з особливостями діяльності кафедри та її викладачами, для них проводились групові ігри, зустрічі із випускниками. Цікавою подією стала презентація додатку «Віртуальний психолог» Elomia Health від однієї з його засновниць–доцентки кафедри педагогіки та психології управління соціальними системами Анастасії Книш. Потім учасники Посвяти-2023 дали урочисту клятву психологів. Захід відбувся в харківському прес-центрі «Накипіло».

«Посвята – 2023» розпочалася з вітальних слів, які на адресу нового покоління психологів Харківського Політеху сказали: директор Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарних технологій Андрій Кіпенський, засновник кафедри  педагогіки та психології управління соціальними системами (ППУСС) професор Олександр Романовський, а також завідувачка  кафедри ППУСС  докторка психологічних наук  професорка   Ніна Підбуцька. Далі відбулося знайомство з кафедрою ППУСС та її науково-навчальною діяльністю, Центром лідерства НТУ «ХПІ», міжнародними зв’язками університету, особливостями опрацювання практичних навичок.

«Посвята в психологи – урочиста подія, що дає кожному студенту усвідомлення особливості, важливості та конфіденційності тієї професії, яку вони вивчають. На психологів покладено велику відповідальність, бо вони є «рятівниками душ» і цей захід допомагає відчути свою унікальність і значимість, саме як студента-психолога»,   відзначила завідувачка кафедри ППУСС Ніна Підбуцька.

Також для  учасників заходу була підготовлена презентація успішного проєкту штучного інтелекту Elomia Health, розробленого харківськими політехніками. Це додаток, заснований на діалоговій моделі, який надає психологічну підтримку у будь-який час.  «Ідея створення Elomia Health вирішення проблем людей, що не мають можливості своєчасно отримати психологічну допомогу. На сьогоднішній день додаток може працювати в 40-ка напрямках, але  штучний інтелект продовжує вчитися і вже дуже скоро це цифра буде значно перевищувати сотню», – розповіла одна із засновників додатку доцентка кафедри педагогіки та психології управління соціальними системами кандидатка психологічних наук Анастасія Книш.

Захід продовжили виступи випускників кафедри та першокурсників, потім відбувся найурочистіший момент «Посвяти у психологи 2023» клятва майбутніх фахівців, головною ідеєю якої стала конфіденційність та відповідальне ставлення до своє професії.

Взагалі в зустрічі  «наживо» взяли участь двадцять один студент і сім викладачів, до них онлайн приєдналися ще сорок осіб.  Наприкінці всі студенти мали змогу відвідати кафедру педагогіки та психології управління соціальними системами та прогулятися територією Харківського Політеху.

 

Довідка:

У 2023 році на спеціальність «053 Психологія» вступило 85 студентів на бакалаврат і 135 – на магістратуру. 

«Посвята у психологі -2023» відбулася 29 вересня у харківському прес-центрі «Накипіло».