Привітання ректора Євгена Сокола до Міжнародного Дня студентів

Шановні студенти!

Щиро вітаю вас з міжнародним святом – Днем студентів! Вам довелося навчатися у нелегкі часи для нашої держави: два  роки пандемії коронавірусу і майже стільки ж – повномасштабної війни, яку розв’язала росія в Україні. Враховуючи ці обставини, ми змушені були змінити формат спілкування і перейти на онлайн навчання. За таких складних умов Харківський Політех намагається зробити все, щоб якість освіти, яку ви отримуєте в нашому університеті, не погіршувалася. Розумію, що зараз ви вимушено контактуєте між собою переважно в соціальних мережах, що, безумовно, обмежує ваші і наші можливості використання потужного потенціалу ХПІ.

Але, попри всі проблеми,  ми намагаємося зробити ваше студентське життя по-справжньому яскравим та насиченим! Сьогодні ви можете прийти до спорткомплексу університету, де з користю проведете свій час. У вашому розпорядженні відремонтований плавальний басейн та секції з різних видів спорту. Є у вас і унікальна можливість проявляти свої творчі здібності у колективах Палацу студентів ХПІ, слава про які гримить на весь світ. Впевнений, що після нашої загальної Перемоги над рашистським агресором ми знову відкриємо для вас наш прекрасний спортивний табір у мальовничому місці Фігуровка.

Харківський Політех працює і розвивається! Ми використовуємо сучасні нові підходи для організації навчального процесу, які значно покращують якість онлайн навчання. У грудні минулого року наша унікальна педагогічна програма з підготовки IT-фахівців «Інноваційний кампус» удостоєна світового «срібла» у галузі освіти. З першого вересня 2023 року на цій же платформі ми запустили пілотний проєкт і для наших економічних спеціальностей.

Ми продовжуємо розвивати програму подвійних дипломів DSG2, яка діє між Національним технічним університетом «Харківський політехнічний інститут» та Магдебурзьким університетом імені Отто-фон-Геріке (OVGU) (Німеччина). Вона дозволяє українським абітурієнтам, які перебувають у Німеччині, вступити до двох університетів – ХПІ та OVGU, а після успішного навчання отримати два дипломи: українського та німецького вишів. До того ж, в Магдебурзькому університеті студенти навчаються офлайн, а в харківському Політеху – онлайн. І така синергія навчання одразу в двох університетах дає можливість значно покращити якість навчання. Отримання вищої освіти – це запорука вашого кращого майбутнього, це значний крок у побудові вашої успішної кар’єри!

Минулого тижня ми започаткували новий проєкт «Зоряне небо ХПІ». Він націлений на те, щоб наші випускники мали змогу підтримати свій рідний університет у ці важкі часи, взяти участь у його відродженні. Таким чином вони запалюють на цьому небі свою зірочку, яка назавжди залишиться в історії НТУ «ХПІ», як і їх добрі справи.

Я бажаю вам, шановні студенти, успіхів у навчанні, адже ви своїми досягненнями та здобутками вписуєте нові сторінки в історію розвитку нашого Політеху. Міцного здоров’я вам! Бережіть себе, адже ви – наше майбутнє, наша надія! Саме вам доведеться відбудовувати і ХПІ, і нашу рідну, незалежну, волелюбну країну.

 Слава Україні!

                                                                                                                                   Ректор НТУ “ХПІ” Євген Сокол

Подивитися відеопривітання ректора НТУ «ХПІ» Євгена Сокола можна за посиланням:

https://youtu.be/PLTTWPVMf_o

Довідка:

Міжнародний день студентів (International StudentsDay) відзначається щорічно 17 листопада. Був заснований у 1941 році на міжнародній зустрічі студентів країн, що боролися проти фашизму, яка відбулася у Лондоні (Велика Британія). Свято почали відзначати з 1946 року на згадку про чеських студентів-патріотів. Традиція святкувати День студента дійшла й до наших днів, свято відзначають студенти у багатьох країнах світу. Проведення Дня студента передує також Міжнародний студентський тиждень боротьби за мир та дружбу. В Україні свято було встановлено офіційно Указом Президента у 1999 року.