Ректор Євген Сокол вітає харківських політехніків з Новорічними святами 2024

Ректор Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» професор Євген Сокол підбив короткі підсумки 2023 року та привітав харківських політехніків з прийдешніми  Різдвяними та Новорічними святами.  

Шановні політехніки!

У переддень Різдвяних та Новорічних свят ми традиційно підводимо підсумки року, що минає, та плануємо наше майбутнє. Попри війну, яку веде проти України рф, наш університет продовжує рухатись вперед. У цьому році ми провели успішну вступну кампанію, до багатотисячної родини харківських політехніків приєдналися майже 5 тисяч студентів. Виявили бажання отримати якісну вищу освіту у Харківському Політеху і понад 670 іноземних громадян.

Це один з кращих показників нашої злагодженої та плідної праці на міжнародному освітньому просторі.  Нам є чим пишатися і в інших напрямках діяльності, які обов’язково продовжимо розвивати у наступному році.

Сьогодні НТУ «ХПІ» впевнено утримує провідні позиції у світовому рейтингу університетів Times Higher Education World University Rankings 2024. Безсумнівно, важливою подією для нас стало підписання ХПІ оновленої Великої Хартії Університетів (Magna Charta Universitatum). Це підтверджує наше бажання і прагнення інтегруватися до європейської освітньої та наукової спільноти.

У 2023 році ми продовжили розвивати наші здобутки у науці. Вчені ХПІ активно публікують свої статті у наукометричній базі даних Scopus та Web of Science. Реалізована значна кількість проєктів за програмою Erasmus. В ній взяли участь близько 190 наших студентів, які отримали можливість навчатися чи проходити практику в провідних вишах Європи. Багато зусиль було витрачено для відновлення та відбудови інфраструктури нашого університету.

Всі ці досягнення надихають нас на нові успіхи і надають впевненості на наступний рік. Розумію, що буде важко, але переконаний, що разом ми здобудемо Перемогу над російським агресором і продовжимо будувати нашу незалежну, миролюбну Україну. Вже зараз ми активно працюємо над вступною кампанією-2024, продовжимо і надалі збільшувати кількість іноземних студентів. Пріоритетним залишиться і розвиток міжнародних зав’язків, формування та реалізація нових освітніх, дослідницьких та інноваційних проєктів за програмами Erasmus, «Горизонт Європа», УНТЦ тощо.

Ми провели акредитацію чотирьох спеціальностей за європейськими стандартами. У 2024-му плануємо акредитувати ще близько 60 спеціальностей. У цьому році ми започаткували унікальний проєкт «Зоряне небо ХПІ». Розраховуємо, що до нього залучаться і випускники ХПІ, і ті небайдужі люди, які допоможуть нам відновлювати та розвивати інфраструктуру, науку, спорт та мистецтво нашого університету.

Наприкінці цього року ми традиційно здійснюємо випуск магістрів. Я бажаю їм успіхів у побудові власної кар’єри. Впевнений, що вони й надалі будуть плідно співпрацювати зі своєю Alma mater. 

Дорогі друзі! Щиро вітаю вас з Різдвяними та Новорічними святами! Бажаю всім вам міцного здоров’я, добробуту, процвітання, здійсненні мрій та нових звершень на благо нашої України і рідного ХПІ!

Слава Україні!

Подивитися відео привітання Євгена Сокола можна тут.