Понад 800 політехніків отримали допомогу профспілки ХПІ: ПІДСУМКИ 2023

У  2023 році профспілкову виплату отримали понад вісімсот співробітників університету на суму майже 2 млн. гривень. Ці дані були наведені у звіті голови первинної профспілкової організації (ППО) ХПІ Анатолія Фоміна на онлайн-засіданні Вченої ради НТУ «ХПІ». Загалом у минулому році в режимі онлайн було проведено  одинадцять засідань профкому, на яких були визначені цілі подальшої діяльності підрозділу під час війни.

Згідно звіту голови ППО НТУ «ХПІ» Анатолія Фоміна,  у 2023 році профспілкова виплата була надана 832-м співробітникам університету на суму 1 млн. 730 тис. грн. Через те, що другий рік поспіль не працював жоден дитячий оздоровчий табір, 258 політехніків отримали профспілкові виплати на оздоровлення дітей на суму 391 тис. 440 грн.  Крім того, десятьом членам профспілки ХПІ та одній дитині співробітника університету  була надана можливість придбати санаторно-курортні путівки за пільговою ціною від 30 до 50 %.

Профспілкову допомогу отримали також 15-ть співробітників ХПІ, які мешкають у житловому будинку ХПІ, розташованому на вулиці Садова, 1. Нагадаємо, що будівля значно постраждала внаслідок російського ворожого ракетного удару 6 жовтня 2023 року.

Анатолій Фомін підкреслив, що метою діяльності довіреної йому структури є здійснення представництва та захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки.  Попри воєнний стан в Україні, профспілковий комітет разом із адміністрацією університету продовжують виконання колективного договору, укладеного у квітні 2021 року.

«У 2024 році ми продовжимо підтримувати політехніків – членів профспілки. Наше завдання – знайти можливість надати допомогу кожному, хто звертається до нас. Я вдячний головам профбюро інститутів та підрозділів ХПІ за їх небайдуже ставлення до нагальних проблем наших співробітників, які опинилися в надзвичайно скрутних обставинах.  Це і тяжке матеріальне становище, і необхідність придбання дорогих ліків, і оплата тимчасового житла політехніками-переселенцями тощо. Ми нікому не відмовляємо, завжди йдемо назустріч політехнікам! Сподіваємося, що так буде й далі. Віримо у нашу Перемогу і робимо все для того, щоб скоріше настало мирне життя в нашій незалежній, волелюбній країні. Слава Україні!» – відзначив голова ППО НТУ «ХПІ» Анатолій Фомін.

Довідка:

Станом на січень 2024р., членами ППО НТУ «ХПІ» є 3118 співробітників університету, що становить 91,5% усіх, хто працює.   Крім того, на профспілковому обліку перебувають 223 аспіранти та докторанти і 166  пенсіонерів, які вже не працюють.