Бадмінтоністка ХПІ — бронзовий призер Чемпіонату Європи

11-15 вересня у Таллінні (Естонія) проходив особисто-командний юніорський Чемпіонат Європи з бадмінтону (до 19 років). До збірної команди України увійшли два студента ХПІ — Анастасія Прозорова (факультет соціально-гуманітарних технологій) і Михайло Махновський (факультет комп’ютерних наук і програмної інженерії). За результатами змагань Анастасія Прозорова завоювала «бронзу» в жіночій парній категорії.

У півфіналі турніру студентка ХПІ Анастасія Прозорова та її партнерка Валерія Рудакова зіграли з турчанками Бенгізу Ерцетін і Нацлікан Інці. За підсумками гри вони поступилися турецьким суперницям і зайняли ІІІ місце.

Відзначимо, що підготовкою пари Анастасії Прозорової та Валерії Рудакової займається заслужений тренер України, випускник енергомашинобудівного факультету ХПІ Махновський Геннадій Абрамович.

Довідка: За підсумками Чемпіонату Європи з бадмінтону, перше місце у юніорів Франції (3 золотих медалі, 1 срібна медаль, 1 бронзова медаль), друге місце — у датчан (1 «золото», 2 «срібла», 2 «бронзи»), третє місце займають турецькі спортсмени, у яких одна золота медаль і одна бронзова. Серед країн, що зійшли на п’єдестал: Шотландія та Нідерланди (по 1 срібній медалі), Німеччина та Угорщина (по 2 «бронзи»), Україна та Ірландія (по 1 бронзовій медалі). Детальніше результати фінальних ігор чемпіонату дивіться тут.