В Політеху розповіли про грантові програми ЄС

У ХПІ пройшов науково-практичний семінар «Авторам: ресурси Web of Science Group. Інформаційний день програми «Горизонт 2020». Серед учасників понад сорок представників академічних установ м. Харкова. Спікери заходу виступили з презентаціями про актуальні питання, роботу і можливості ресурсів Web of Science, про грантову програму Європейського союзу «Горизонт 2020», відповіли на питання.

Семінар проходив 10 жовтня в науково-технічній бібліотеці НТУ «ХПІ». Представник компанії з інформаційно-аналітичних ресурсів і навчання Clarivate Analytics (IP & Science Thomson Reuters), к.б.н. Ірина Тихонкова розповіла про Web of Science Group:

  1. Web of Science авторів: пошук видання, підготовка публікації.
  2. Можливості ресурсів Web of Science Group для пошуку та аналізу грантових можливостей.

Провідний науковий співробітник Національного центру зі співробітництва з ЄС у сфері науки і технологій ДП «Центр науково-технічної інформації та сприяння інноваційному розвитку України» Валентина Андрущенко та керівник Національного контактного пункту Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020» при НУ «Києво-Могилянська академія» Людмила Кострова презентували програму «Горизонт 2020»:

  1. Програма «Горизонт 2020». Можливості в рамках напрямку «Розповсюдження досконалості та участі в програмі «Горизонт 2020».
  2. Індивідуальні гранти Європейської Ради Досліджень — нова робоча програма 2020 (конкурси, умови, вимоги до претендентів).
  3. Нова Рамкова програма Європейського Союзу «Горизонт Європа» — нові можливості грантової підтримки.
  4. Актуальні конкурси за тематичними напрямками «Європа в світі, що змінюється: інклюзивні, інноваційні та розумні суспільства» і «Безпечні суспільства — захист свободи і безпеки Європи та громадян».

Довідка:

Web of Science — пошукова інтернет-платформа, яка об’єднує реферативні бази даних патентів і публікацій в наукових журналах, в тому числі бази, що враховують взаємне цитування публікацій. Web of Science охоплює матеріали з природничих, технічних, суспільних, гуманітарних наук і мистецтва. Платформа має вбудовані можливості пошуку, аналізу та управління бібліографічною інформацією.

«Горизонт 2020» — найбільша програма з досліджень та інновацій ЄС з фінансуванням майже 80 млрд. євро на 7 років (з 2014 по 2020) і додатковими приватними інвестиціями, які будуть залучатися. Програма є «відкритою для світу»: дослідники, університети, науково-дослідні організації, компанії та неурядові організації з усього світу можуть подати заявки на участь в конкурсах.