Студенти ХПІ — призери олімпіади з автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій

Команда студентів кафедри автоматизації технологічних процесів та екологічного моніторингу НТУ «ХПІ» успішно виступила у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» (АКІТ).

«Срібло» в індивідуальній першості серед бакалаврів здобула студентка 4-го курсу Валерія Девицька. Крім того,  бронзовими призерами (3 командне місце) олімпіади стали студенти спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» Валерія Девицька (гр. ІТ-33б), Оксана Черкашина (гр. ІТ-33б), Юлія Єрьоменко (гр. ІТ-32бм) і Артем Пугановский (гр. ІТ-32бм). Підготовку політехніків проводив завідувач кафедри АТС та ЕМ НТУ «ХПІ» професор Михайло Подустов.

    

На олімпіаді студентам ХПІ вдалося продемонструвати свої знання з теорії автоматичного управління, теорії систем і системного аналізу, технологій програмування та чисельних методів, методів і засобів проектування і експлуатації автоматизованих комп’ютерно-інтегрованих систем, мікропроцесорних пристроїв і систем, основ метрології, методів вимірювання і контролю. Політехніки також виконували практичні завдання, для вирішення яких необхідно вміти програмувати мікропроцесори та мікроконтролери, розробляти системи автоматизації з використанням SCADA.

Цього року на змагання, які відбулися у Вінницькому національному технічному університеті, прибуло 75 учасників з 22 провідних вузів України.

Мета АКІТ—2017: підвищення якості освітньо-кваліфікаційної підготовки фахівців даної спеціальності, створення умов для їхнього подальшого професійного зростання, пошук талановитої студентської молоді — технічної еліти України.