Нові перемоги спортсменів ХПІ

Політехніки завершили березень новими спортивними перемогами. Студенти НТУ «ХПІ» стали призерами Чемпіонату України з годзю-рю карате і Чемпіонату України з шашок.

Студент першого курсу факультету соціально-гуманітарних технологій НТУ «ХПІ» Артемій Сіверчук (група СГТ–47) виборов третє місце на Чемпіонаті України з годзю-рю карате.

Змагання пройшли в Ужгороді 29–31 березня. У них взяли участь понад 600 спортсменів із 18 областей України.

Ксенія Супрунова, студентка першого курсу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії ХПІ (група ХТ–17б) успішно виступила на юніорському Чемпіонаті України з шашок-64. В особистій першості дівчина стала срібним призером у блискавичній грі (бліц).

Також у складі команди Харківської області Ксенія зайняла три других місця: в класичній, швидкій (рапід) і блискавичній грі (бліц).

Змагання проходили в м. Жовква (Львівська область) з 22 по 29 березня 2018 року.

Довідка:

Годзю-рю — один з основних стилів карате, що поєднує тверду (го) і м’яку (дзю) техніки. Заснував його майстер Тедзюн Міягі. Умовної датою заснування можна вважати 1926 року, коли спільно з ще трьома майстрами Міягі відкрив дослідний Клуб Карате, де велика увага приділялася не тільки фізичним тренуванням, а й розвитку сили розуму, духу, етиці повсякденного життя. На сьогоднішній день це один з найбільш поширених стилів карате, що існують у світі.