Вебінар про основи створення сайтів провели в ХПІ

В НТУ «ХПІ» на базі кафедри систем інформації відбувся вебінар «Побудова статичних сайтів. Переносимість сайтів». Захід реалізовано в рамках європейських проектів CodeWeek Challenge та dComFra (Digital competence framework for Ukrainian teachers and other citizens). Мета — розширити цифрову компетенцію, базові навички зі створення сайтів у студентів, викладачів, вчителів, а також школярів. Учасниками вебінару стали понад 60 осіб — студенти кафедри систем інформації ХПІ, вчителі шкіл Харківського регіону, інші.

Основні питання заходу: як не володіючи знаннями розробника створити свій сайт, що спочатку — прив’язати домен до хостингу або знайти конструктор і розробити сайт, як створити статичний сайт-візитку, процес розміщення його на хостингу, виділення доменного імені, особливості переносимості сайтів та інше.

Спікери вебінару — експерт з web-технологій, архітектор програмного забезпечення IT-компанії Zfort Валерій Заволодько, доцент кафедри «Системи інформації» Анна Заволодько.

Вебінар охопив різноманітну аудиторію — був телеміст зі студентами та викладачами, які перебували в аудиторії ХПІ, а також онлайн-слухачі — вчителі, інші охочі.

Довідка:

Erasmus + «dComFra — Digital competence framework for Ukrainian teachers and other citizens» (598236-EPP-1-2018-1-LT-EPPKA2-CBHE-SP) — проект, мета якого створити і представити ефективну мережу Української Національної цифрової коаліції, що базується на українських вишах, профільних асоціаціях, державних і бізнес структурах..

CodeWeek — організація, яка почала свою роботу в 2013 році з заходів в 26 європейських країнах, і спрямована на питання використання штучного інтелекту в роботі соціальних мереж. За 2018 рік вона зібрала 2,7 мільйона учасників, і майже 44 000 заходів пройшли в 72 країнах Європи і по всьому світу.