Бадмінтоністки ХПІ завоювали «срібло» та «бронзу» всеукраїнського Чемпіонату

З 4 по 7 листопада в місті Дніпро відбувся Чемпіонат України з бадмінтону, який об’єднав 125 найсильніших українських спортсменів. Серед них — представники НТУ «ХПІ». За підсумками турніру, студентки факультету соціально-гуманітарних технологій ХПІ завоювали дві медалі: Анастасія Прозорова — «срібло» в парній жіночій категорії та Анна Міхалькова — «бронзу» в жіночій одиночній категорії.

Чемпіонат проходив у спорткомплексі «Метеор» (м Дніпро). Серед категорій, в яких боролися учасники — жіноча і чоловіча одиночна, жіноча і чоловіча парна, змішана.

Студентка НТУ «ХПІ» (група 1.СГТ101.8б) Анастасія Прозорова змагалася в жіночій парній категорії. Разом зі своєю партнеркою Валерією Рудаковою вона виграла «срібло» чемпіонату. Дівчата поступилися парі Марина Ільїнська—Єлизавета Жарка, які є випускницями кафедри фізичного виховання ХПІ, з рахунком 21:13 21:14.

Студентка Політеху (група 2.СГТ202п.8) Анна Міхалькова грала в одиночній жіночій категорії і за підсумками змагань завоювала «бронзу». Третє місце п’єдесталу Анна розділили з випускницею ХПІ Мариною Ільїнською.

Тренер Анастасії Прозорової та Валерії Рудакової — заслужений тренер України, випускник ХПІ Махновський Геннадій Абрамович.

Тренер Анни Міхалькової — заслужений тренер України, випускник ХПІ Стерин Михайло Борисович.

Відзначимо, що випускниці ХПІ (спеціальність «Фізична культура і спорт») стали призерами й в інших категоріях: Єлизавета Жарка — «золото» в змішаній категорії (з партнером Валерієм Атращенковим), Олена Прус — «бронза» в парній жіночій категорії (з партнеркою Марією Улітіною), Ольга Михайленко — дві «бронзи» ​​(змішана і жіноча парна категорії) з Геннадієм Натаровим і Ольгою Сутулою.